Hvor længe skal du svømme for at tabe dig? Så meget afbrænder du

Hvor længe skal du svømme for at tabe dig

Svømning er en aktivitet som kan fremme vægttab. Svømning er generelt også kendt for at der medfølger andre fordele, da hele kroppen bliver trænet i denne motionsform. Hvor lang tid du skal svømme, for at tabe dig, afhænger af flere ting såsom din vægt, hvor hurtigt du svømmer og hvilket svømmetag du bruger. Jeg har personligt svømmet helt fra jeg var 5 år gammel og har selv brugt det som en naturlig del af min motion.

 

Vægttab

For at afbrænde 1 kilo fedt, så skal du afbrænde 7000 kalorier mere end du indtager. Hvis du skære 500 kalorier ud af din daglige kost, så bør det være rigeligt. Men træning sammen med at skære disse kalorier væk vil få dig til at tabe dig hurtigere. Her bør du lave minimum 60 minutters ifølge nye undersøgelser. Denne slags motion skal blot være i moderart tempo, som eksempelvis med svømning. Der vil være en større sandsynlighed for at du opnår dit ønskede vægttab, hvis du laver noget fysisk aktivitet du kan lide, som f.eks. svømning og det er utroligt vigtigt under et langvarigt vægttab. Det er også noget som vil hjælpe dig i længden, når du er kommet ned på din ønskede vægt og ønsker at holde den stabil og ikke nødvendigvis vil hverken tabe dig mere eller tage på, så du altså får et holdbart vægttab.

 

Så mange kalorier bliver der afbrændt

Med denne test kan du se hvor mange kalorier du afbrænder på en times svømning. Hvis du vejer 80 kilo og svømmer i én time, som kun bliver brugt på at svømme baner, så afbrænder du hele 720 kalorier, hvilket er ganske imponerende. Jo mere du vejer, jo flere kalorier afbrænder du. Hvis du vejer 100 kilo, så afbræænder du hele 1020 kalorier på denne ene time, mens en person på 120 kilo kan afbrænde astronomiske 1140 kalorier på en enkelt times svømning, hvor der bare bliver svømmet baner. Årsagen til at man afbrænder så mange kalorier, er fordi at man faktisk bruger hele kroppen og alle kroppens muskler under svømning. Det betyder også at svømning kan afbrænde ligeså mange kalorier som motion på land kan, hvilket mange ikke er klar over. Der blev i USA lavet en undersøgelse på ’’University of Utah’’ hvor de sammenlignede motion i vand med motion på land. Denne undersøgelse viste at de overvægtige kvinder skulle svømme 4 gange om ugen i 40 minutter af gangen, ligesom de kvinder som skulle gå i den samme tid med det samme intensitetsniveau.

 

Svømmetag

Forskellige svømmetag afbrænder forskellige antal kalorier, hvilket påvirker hvor lang tid det skal tage dig at svømme for at tabe dig. Hvis du vil have afbrændt så mange kalorier som muligt, så skal du lave butterfly svømmetag. Dette svømmetag er relativt svært og ligner lidt en delfin der lavet et lille spark i vandet, mens du bruger armene som en vindmølle roterer, som cirka kan afbrænde omkring 150 kalorier på 10 minutter, hvis du vejer 80 kilo. Derudover så findes der en anden slags svømmetag, som de fleste nok kender som crawl, som afbrænder flest kalorier. Dette svømmetag er også det som de fleste kan finde ud af, og som de også kan gøre over længere tid. Det er også det svømmetag, som er mest kendt for dem som skal tabe sig af denne årsag. Brystsvømning og rygsvømning er nogle andre former for svømmetag, som afbrænder en hel masse kalorier og som cirka afbrænder lige så mange kalorier som hurtig gang eller langsomt løb. Jo mere du bruger et bestemt svømmetag, jo hurtigere forbedre du din teknik og jo flere kalorier afbrænder du.

 

Tips

For at afbrænde så mange kalorier som muligt så du kan tabe dig så meget som muligt, så bør du benytte dig af intervaltræning. Svøm så hurtigt som du kan på en bane, og derefter svøm den næste bane stille og roligt i et mere afslappende tempo. Ved at forøge din trænings intensitet, selvom det kun er i en kort spurt, så vil du forøge antallet af kalorier som bliver afbrændt og forøge dit metaboliske niveau i kroppen, så du forsætter med at afbrænde kalorier selv mens du hviler. Du kan med fordel overveje at bruge en badehætte for at mindske vandmodstanden når du svømmer, da du på den måde også kan svømme hurtigere og derved afbrænde flere kalorier. De fleste kan også gøre brug af svømmebriller så du kan se hvornår du skal vende på banen og hvor langt du er, hvilket også gør at du ikke er nødt til at standse op for at gøre det. Start stille og roligt ud og forøg gradvist din udholdenhed indtil du sagtens kan svømme mellem 10 og 30 minutter uden at du skal stoppe for at hvile. Hvis du løbende svømmer, så vil du snart opnå at tabe dig og opnå dit mål og derved se en tyndere udgave af dig selv.

Relaterede artikel: Sådan taber du dig hurtigere med 5 simple tips