18 grunde til hvorfor du ikke taber dig – og løsningerne!

18 grunde til hvorfor du ikke taber dig

Nogle er tit i træningscentret og holder sig til deres strikse træningsplan. Men du ser måske ikke det vægttab som du havde forventet. Disse vægttabs rejser er hårdt arbejde og kræver langt mere end bare hård træning.

Selvom du måske træner hårdt og tror du gør alt der skal til for at tabe dig, så er der måske nogle grunde til hvorfor du ikke får det ønskede vægttab.

De følgende grunde til hvorfor du ikke taber dig, kræver kun små justeringer, til at du gør tingene rigtigt. Der er ikke noget ekstremt der skal til, for at du kan komme over disse forhindringer og får rettet op på dem.

 

Du drikker ikke nok vand

At drikke vand og forblive hydrerede er noget du bør gøre uanset hvilken slags livsstil du gerne vil leve. Vand spiller nemlig en vigtig rolle, når det kommer til vægttab.

Når du er hydrerede og har vand i dit system når du begynder at spise vil hjælpe dig med ikke at spise nær så meget. Vand hjælper dig også med at give dig en tilfredsstillelse (mæthed) i længere tid. Dette kan fjerne den lille trang til noget af det slik og sukker som du sandsynligvis oplever engang imellem og hindre dig i at overspise.

Når du er hydrerede, så vil din metabolisme også sætte farten op. En hurtig metabolisme vil hjælpe med at afbrænde fedt og så vil dit vægttab blive langt lettere, fordi din krop konstant afbrænder energi og har brug for at finde forskellige kilder til energi i kroppen.

Hvis du vil have at din krop bruger sin energi langt mere effektivt, så bør du kigge på at ændre din kost, hvilket også hænger sammen med at forholde sig hydrerede.

 

Du tror at det du går er nok

Jeg kender mange som tror at hvis du går 10.000 skridt om dagen, så er det nok til at tabe sig og forholde sig sund. Det skader heller ikke, men når det kommer til at tabe dig, så vil det ikke få dig særligt langt.

Jo, hvis du går rundt og får gået en masse skridt i løbet af dagen, så er det da bedre end ingenting, men du er nødt til at få gang i intensiteten hvis du virkeligt vil se nogle resultater.

I stedet for at gå, så tag ud og løb en tur. Løb i den samme tid som du ville have gået. Du kommer ud på en længere distance, forbedre din kondition og din krop vil afbrænde mere fedt, og tillade dig at tabe dig mere end hvis du bare havde gået.

 

Du spiser for meget sund mad

Ja sund mad kan også skade dig. For meget af en god ting er nogle gange en dårlig ting. Når jeg siger for meget, så mener jeg at du indtager mere end du afbrænder i løbet af en hel dag.

Hvis du kun spiser sund mad, men afbrænder mindre end du har indtaget af den, så vil du ikke tabe dig. Formularen til at tabe sig, er at du afbrænder mere end du indtager.

Når du spiser for meget sund mad, så vil du enten vedligeholde en bestemt vægt eller tage vægt på. Som eksempel, hvis du ikke spiser andet end frugt og grøntsager i løbet af dagen, så vil du få alle de vitaminer og mineraler som de giver, men hvis du spiser for meget, så vil du ikke se nogen ændringer i din vægt.

 

Dette kan måske virke overraskende, men hvis du vil tabe vægt, så skal du indtage langt mere fedt. Spis fedt for at afbrænde fedt. Det lyder måske underligt, men det er sandt. Dette bliver kaldet en ketogenisk diæt. Du ændrer din krop til at afbrænde fedt baseret på hvad du spiser. Du kan begynde en keto diæt nu, hvis du gerne vil se nogle resultater øjeblikkeligt.

 

Du får ikke nok brændstof inden træning

Nogle af jer kan måske godt lide at træne tidligt på morgenen, inden du har fået morgenmad. Dette kan faktisk hindre dit vægttab og din fremgang.

Dette er fordi du træner uden noget brændstof og så vil din krop begynde at tage sin energi fra muskler i stedet for fedt. For at tabe dig og rent faktisk se nogle forandringer på dig selv, så skal du få din krop til at afbrænde fedt. En god måde at gøre det på, er ved at spise mad som er en del af den ketogeniske diæt. Denne diæt tvinger din krop til at afbrænde fedt inden den begynder at kigge efter muskler eller sukker som brændstof.

Det kan godt være at det lyder som en god ting at tabe sig, men at tabe muskler betyder at du beholder fedtet og ikke mister størrelse.

Når du spiser inden træning så får du den ekstra energi, til at få mest muligt ud af din træning. Du har ikke lyst til at kæmpe dig igennem din træning fordi du ingen brændstof har i systemet. Derfor skal du fylde dine brændstofreserver op, så du kan få mest muligt ud af din træning og maksimere dit vægttab.

 

Du laver kun cardio / motion

Cardio som også er kendt som motion er en vigtig del af dit vægttab, men ved at mixe din cardio med styrketræning er en anden del af puslespillet som bør tilføres.

Når du bruger vægte i din træningsrutine, så vil du opbygge muskelmasse og når du samtidigt taber den ekstra fedt, så vil det sætte farten op på din metabolisme. Musklerne vil langsomt erstatte fedtet på din krop.

Du har måske hørt at muskler vejer mere end fedt. Det er bare ikke sandt overhoved. 1 kg muskelmasse og 1 kg fedt vejer præcist det samme. Men muskler er mere tætte end fedt. Hvis du kigger på et kg fedt sammenlignet med 1 kg muskelmasse, så vil fedtet ligne at det vejer mere, fordi det har en større massefylde.

Cardio kan kun hjælpe dig med at tabe dig inden du går i stå. Derefter bør du tilføje vægtløftning som vil hjælpe dig med at komme forbi dit plateau og hjælpe dig på vejen til at tabe dig. Der findes alt for mange, som tror at de kan tabe sig og få deres drømme krop ved at komme igang med eksempelvis løb, og bruge en formue på dyre Nike løbesko, en C-Sock Kompressionsstrømpe til løb, smarte løbeure af de fineste mærker. Men efter en måned, så er løbet ikke interessant mere, da det for mange kan være en forholdsvis ensartede motionform og at der måske ikke er sket lige så meget som man havde håbet på. Derfor er en kombination uden tvivl bedst.

 

Hvis din bedre halvdel ikke er med på vognen

Når du er på en vægttabsrejse, så er det i forvejen svært. Noget som kan gøre det endnu mere svært, er hvis din bedre halvdel ikke er med på vognen. De behøver ikke at gøre det samme som dig, men det er vigtigt at de ved præcist hvad du forsøger at gøre med dit liv.

Når de ikke ved hvad du forsøger at gøre, så kan tingene blive ret svære. De kan ikke give dig den støtte som du har brug for på din rejse.

Når du har en stærk støtte bag dig, så vil du få et mentalt boost, som du har brug for, til at tabe de ekstra kilo. Uden støtte, så kan du blive endnu mere stresset. Stress leder faktisk til at man tager på i stedet.

 

Du sover ikke nok

Søvn er hvad der får din krop til at føle sig frisk hver eneste dag. Når du forsøger at tabe dig, så bliver tingene hårde, og din krop bliver træt. Du har brug for at sikre dig at du får nok søvn.

Din krop bliver nedbrudt hver gang du træner, og den restituere bedst mens du sover. Så hvis du ikke får nok søvn, så vil din krop aldrig blive fuldstændig restitueret.

Udover det, så vil du ved at mangle søvn også kunne få endnu mere lyst til søde sager. Jo mere lyst til søde sager, jo større er sandsynligheden for at du kommer til at spise flere snacks som også har en negativ påvirkning på dit vægttab.

 

Der bliver ikke spist nok grøntsager

Jeg ved at jeg tidligere har nævnt at hvis du spiser for meget sund mad, så kan det skade dit vægttab. Men det er også vigtigt at du får nok af den sunde mad.

Det er vigtigt at få nok grøntsager i din kost. De indeholder en masse vitaminer og derudover så har de et lavt indhold af kalorier. En diæt som har en masse grøntsager vil hjælpe dig på din vægttabsrejse.

Sammen med alle de vitaminer og mineraler som du får, så vil de fibre som er i de fleste grøntsager også hjælpe dig med at give dig en følelse af mæthed i længere tid.

 

Hvis du spiser direkte fra køleskabet

Det kan måske virke til at det ingen effekt har på dig, men det har det altså. Når du spiser mad lige ved køleskabet, eller fra bordet ved siden af, så kan det let ende med at man kommer til at spise forkert.

Det er en af de største psykologiske problemer som folk oplever. De fleste indser det ikke engang. Det kan være meget svært at holde styr på hvilken slags mad du spiser, når du ikke sidder ved bordet og spiser dine måltider eller snacks. Det kan ende med tankeløs spisning.

Tankeløs spisning betyder at du indtager flere kalorier end du har brug for, og det modvirker at du taber dig. Det er faktisk en stor del af grunden til at mange tager på i vægt.

 

Du holder dig ikke til din kostplan

Uanset hvad din kostplan er, så vil der altid være en måde at falde igennem. Du er nødt til at blive på din diæt. Du startede trods alt på den af en årsag, ikke sandt?

Mange kostplaner er designet til at hjælpe dig med et vægttab, og for at opnå en sund livsstil. Et eksempel er en keto diæt. En keto diæt hjælper din krop med at begynde at afbrænde fedt i stedet for sukker og kulhydrater. Den bedste del ved denne type diæt, er at du kan spise en hel mase fedt. Den slags mad, som du normalt ikke føler du burde spise i en sund diæt.

Hvis du lever usundt, så kan det være svært at holde dig til en diæt, fordi din krop er vant til at gøre hvad den har lyst til, når den har lyst til det.

Diæt er meget mere mentale, end de er fysiske. Du er nødt til at fortælle din krop at du ikke har brug for unaturlig mad. Bliv ved med at fortælle dig selv at du gør det for dit fremtidige ’’jeg’’.

Dit fremtidige ’’jeg’’ vil virkeligt sætte pris på hvad du gjorde.

 

For mange krydderier

Når jeg siger krydderier, så taler jeg primært om dressing. Disse ekstra tilsætninger, som du tilføjer til din salat og som du tror er sunde, har flere ingredienser som er mere skadesfulde end hjælpsomme.

Folk har en forudfattede mening om at når man spiser salat, så er man automatisk sund. Dette er overhoved ikke sandt. Det ekstra tilbehør til salaterne giver dig noget ekstra fedt som du måske ikke lægger mærke til.

Det er derfor at du bør være opmærksom på alt du indtager, fordi nogle ting virker til at være sunde, men det kan rent faktisk være dem som holder dit vægttab tilbage så du ikke taber dig.

 

Du spiser altid alt på din tallerken

Dette er et problem, fordi du nogle gange fylder for meget på din tallerken. Når du fylder for meget på din tallerken og spiser det hele, så overspiser du. Dette leder til at du tager på, og skaber problemer når du gerne vil tage dig.

De fleste som fylder for meget på deres tallerken, har ikke en god forståelse af hvad en ordentlig portion er, så de spiser alt på deres tallerken og tænker ikke over at de måske havde gjort deres krop en tjeneste ved at gemme en smule på tallerkenen.

Hvis du spiser alt på din tallerken, så kan det gøre mere skade end gavn i mange tilfælde. Du taber ikke den vægt som du gerne ville. Det er vigtigt at huske at i nogle kulturer, så tages det som et kompliment hvis man ikke spiser alt på sin tallerken.

 

Du springer morgenmaden over

For dem af jer der springer over morgenmaden, så er du nødt til at lave om på dette øjeblikkeligt. Ved at droppe morgenmaden, så vil det ikke hjælpe dig at tabe dig. Når du spiser morgenmad, så vil din metabolisme komme i gang med dagen.

Det er bevist, at folk som spiser en proteinrig morgenmad vil tabe sig mere end folk som ikke gør. Din krop har brug for den mad, så den har brændstof til hele dagen.

De kalder også morgenmad, for dagens vigtigste måltid af denne grund.

 

Hvis du spiser når du laver noget andet på samme tid

Når det er på tide at du skal have noget at spise, så læg alt andet til side og nyd dit måltid. Multitasking mens du spiser er ikke den bedste måde at gøre det på.

Når du spiser uden at blive distraheret, vil kunne hjælpe dig med at undgå overspisning. Når du stopper dig selv fra at overspise, så vil du ikke tage vægt på. Hvis der ingen distraktioner er, så vil det hjælpe dig med at kunne holde dig til de rigtige portionsstørrelser til dine måltider.

 

Sodavand

Hvis du skære sodavand væk fra din daglige kost, så vil det faktisk være den lettest måde at tage dig på. Hvis du udskifter sodavand med vand, så vil du kunne tabe dig langt hurtigere end du ellers ville, hvis du drak sodavand hver dag.

Sodavand giver ingen god næring. Du får intet ud af at drikke sodavand. Det skader kun dit helbred og din vægt. Det samme gælder light sodavand.

Det sukker som findes i sodavand er helt vildt. Husk at det sukker bliver konverteret til fedt, som bare sætter sig rundt omkring på din krop. Der er en hel masse negative bivirkninger, som sodavand har på din krop, som også vil påvirke din vægt.

 

Du spiser ikke nok

Underspisning kan også skade dit vægttab. Du er nødt til at opretholde den nødvendige mængde mad i din krop, så den kan fungere optimalt.

Når du forsøger at gemme kalorier til senere på dagen, så begynder du at ødelægge din metabolisme. Når din metabolisme kommer ud af kurs, så kan din krop ikke finde ud af hvad der sker, hvilket betyder at du enten tager på, eller ikke taber dig.

 

For meget fedtfattigt mad

Fedtfattigt mad kan være godt til tider, men alt for meget kommer til at skade dig. En masse fedtfattigt mad er fyldt med sodium eller sukker, som ender med at blive lavet om til fedt.

Ligesom med krydderierne og tilbehøret til din mad, så skal du konstant være opmærksom på den mad som du spiser. Sørg for at læse på varedeklarationen på alle de vare du køber, så du forstår præcist hvad du spiser.

Lad ikke mad som du troede var sundt holde dig tilbage og ødelægge dine mål inden du overhoved kommer ordentligt i gang.

En lille hemmelighed som mange folk ikke kender, er at for at tabe fedt, så skal du spise fedt. Ja, jeg forstår at det kan lyde en smule skørt, men det er sandt. Når du spiser mere fedt, så vil din krop også kunne afbrænde fedt hurtigere.

 

Du spiser altid ude

Den her giver lidt sig selv. Hvis man hele tiden spiser ude, så er det virkeligt svært at tabe sig, fordi det meste mad som du finder når du spiser ude, som regel ikke er det sundeste. Smager det godt? Selvfølgelig gør det da det. Hjælper det dig med at tabe dig? Her er svaret sandsynligvis nej.

Det er helt okay at lave mad til dig selv engang imellem. De meste af maden som du selv laver, ender du med at kunne lide bedre end den mad som du spiser hos de fastfood steder alligevel.

En masse af den mad som du spiser hos de fastfood steder, kommer til at mad som giver dig en god følelse. Det betyder bare desværre ikke at det er sundt. Du er nødt til at finde en måde at begynde at lave sund mad for dig selv i stedet for. På den måde vil du begynde at tabe dig og få de kilo fjernet som du har haft svært ved at tabe dig.

 

Konklusion

Det er hårdt at være på en rejse med dit vægttab, særligt hvis du ikke ser de resultater som du gerne vil se.

Når du ikke ser de resultater som du leder efter, så er du nødt til at tage et skridt tilbage og evaluere på dig selv. Kig på alle disse grunde som du har læst i denne artikel. Virker de bekendte og er det noget som du har i din nuværende livsstil?

Det er vigtigt at træffe de nødvendige ændringer og så vil du ende med at se de resultater du har jagtet langt hurtigere og du vil pludseligt begynde at tabe dig.