10 Yoga tips for overvægtige som gerne vil igang med yoga

10 Yoga tips for overvægtige som gerne vil igang med yoga

Så du er en smule større end gennemsnittet.

Det er helt okay og du er sikkert her på denne side fordi du gerne vil ændre din krop og begynde at tabe dig en smule. Lad mig fortælle dig hvordan du kan komme i gang, da det kommer til at være en længere proces.

Yoga er ikke et dårligt sted at starte. Det vil få din krop til at blive smidig og hjælpe dig i kampen om at blive mindre. Der er en masse andre faktorer som følger med på fitness rejsen, men yoga kan sætte farten op på din proces.

 

Yoga tips for overvægtige

Overvægtige folk har måske svært ved at få nok mod til at begynde på yoga. Det er helt forståeligt.

Der er måske noget frygt for at lige meget hvad du prøver på, så kan du ikke gøre det rigtigt i starten. Til at begynde med, så er det faktisk ikke sandt.

Du kan gøre lige præcist hvad du vil. Det du skal bekymre dig omkring er at komme forbi hele frygtdelen og derefter vil du pludseligt finde ro.

 

1. Vær positiv

Folk glemmer ofte hele styrken ved at tænke positivt.

Ja tingene kan være svært i starten, men over tid så vil tingene blive meget lettere at gøre.

Det kan være ret let at blive frustrerede fordi når du starter, så vil du måske ikke være helt der hvor du gerne vil være, eller tingene er sværere end du troede de ville være. Det her vil være et tidspunkt, hvor du kan beslutte at stoppe eller forblive positiv og forsætte.

Mit forslag er at forsætte med at presse dig selv. Vær selvsikker i det du forsøger at lave. Der er en masse måder at forbedre din selvsikkerhed hvis du føler at du mangler noget på det område.

Jo mere du gør noget, jo lettere bliver det. Alt kræver træning og øvelse. Du bliver måske aldrig en yoga mester, men yoga vil langsomt begynde at føles mere naturligt for dig efter noget tid.

 

2. Lyt til din krop

Din krop skal nok fortælle dig når du er træt. Det meste af tiden så bør du virkeligt lytte til den. Det er vigtigt at du ikke presser dig selv alt for meget, alt for hurtigt.

En anden ting som du skal være opmærksom på er at når du kommer i en situation hvor du føler dig ekstremt ubehageligt til mode under en øvelse i yoga, så bør du lave nogle ændringer så det bliver mere behageligt igen. Til sidst så bør du kunne lave enhver øvelse og bevægelse i yoga med nærmest ingen problemer.

De fleste yogaposeringer og øvelser er designet til at holde dine muskler og knogler i den rette position, så det er vigtigt at du føler dig godt tilpas. Hvis du laver øvelsen korrekt, selvom du måske ikke helt kan komme i den fuldstændigt korrekte position, så vil du ende med at det bliver rimeligt behageligt.

 

3. Bredere fodstand

Mange yoga øvelser vil få dig til at stå dine fødder i skulderbrede. For mange overvægtige folk, så kan det være et problem.

Du har måske ikke den nødvendige balance endnu. For at opnå nogle af de forskellige øvelser og poseringer, så skal du måske have en bredere fodstand. Det vil skabe en bedre base for dig, så du ender med at kunne holde poseringen.

Ved at lave en stærk base for dig selv, så vil poseringerne og øvelserne blive langt lettere at lave, særligt hvis du er en begynder. Der er ingen skam i at gøre det lettere for dig selv, indtil du kan lave øvelsen fuldstændig korrekt.

 

4. Stræk mere ud

10 Yoga tips for overvægtige som gerne vil igang med yoga

Når du begynder på yoga, så er du sandsynligvis ikke så fleksibel som du måske havde forventet at du var. Det er derfor vigtigt at du strækker ud hver dag.

Udstrækning oftere vil ikke bare gøre yoga lettere, men det vil også mindske risikoen for at du får skader ved at lave fysisk aktivitet hen ad vejen.

Hvis du vil gå over til en mere avancerede yoga posering og øvelse, så skal du sikre dig at din fleksibilitet er i orden. Hvis den ikke er det, så er sandsynligheden for at du ikke kommer videre, endnu større.

Hvis du vil forbedre din fleksibilitet, så kan du med fordel strække ud hver eneste dag.

 

5. Der er ingen begrænsninger

Noget du skal huske, ikke kun når du laver yoga, er at der ikke er nogle begrænsninger. Du kan gøre alt.

Seriøst, alt du vælger at gå efter er muligt. Du opnår måske ikke noget med det samme, men hvis du holder dig til noget, så kan du virkeligt opnå fantastiske ting. Du kan gå fra ikke at kunne nå dine tæer, til at gå i split alle steder hvor du kommer.

En masse fysisk aktivitet kræver mental styrke. Når du er mentalt stærk, så vil det tillade dig, at få fjernet alle begrænsninger. Begrænsninger holder dig kun tilbage. Når du indser at du ikke har nogle begrænsninger, så kan du opnå mere end du nogensinde har troet var muligt.

 

6. Find det korrekte program

Hvis du starter med et fuldt yogaprogram, så skal du sikre at det er det korrekte program for dig. Find et som ikke er for kedeligt, eller som ikke presser dig for hårdt.

Dette kan måske tage noget tid, men når man forsøger forskellige ting så er det noget du virkeligt skal eksperimentere med. Forsøg en masse forskellige programmer. Du ved ikke hvad du ikke kan lide eller lide, før du har prøvet en masse forskellige ting.

Hvis du har problemer med at finde nogle programmer, så er youtube et fantastisk sted at tjekke ud. Youtube har en masse gode yoga kanaler som er brugbare for folk med alle former for erfaring.

 

7. Tænk på din krop

Med det, så mener jeg ikke at du skal presse dig selv over dine begrænsninger. Jeg ved at jeg har sagt tidligere, at der ingen begrænsninger er, men indtil du kan skabe mere fremgang, så kan din krop måske ikke holde til en bestemt posering eller øvelse.

Du kan måske gøre tingene med det samme, men hvis du ikke kan, så er det også helt okay.

Bare husk at være opmærksom på din styrke og fleksibilitet, som det kræves med nogle poseringer og øvelser. Igen, forsøg at gøre dit bedste for ikke at presse dig til et punkt hvor du ender med at skade dig selv og derved give dig selv tilbagegang.

Det kan også vær at du normalt døjer med en dårlig holdning i din ryg. Så kan du overveje en rygstøtte, som du eksempelvis kan læse mere om på bedreryg.dk som har lavet en stor anmeldelse af rygstøttere.

 

8. Spor alt fremgang

Gør hvad du kan for at spore din fremgang. Det er vigtigt at se hvor langt du er kommet, ikke bare for et par måneder siden, men også indenfor de seneste få dage.

Når du ser fremgang, så vil du lettere kunne holde motivationen oppe. Når du ser dig selv få så meget fremgang, så vil du have lettere ved at presse dig selv og se hvor meget fremgang du kan opnå.

Det kan også hjælpe dig hvis du oplever at miste modet. Når du er begyndt i alle typer træningsrejser, så vil der komme et punkt hvor du vil blive frustrerede. Det kommer til at være rigtig træls, men når du tjekker din fremgang så vil det blive behjælpeligt for din motivation. Når du ser din fremgang og ser hvor langt du er kommet, så vil det være en stor hjælp til at genfinde din motivation og så vil det også være et bevis for at du rent faktisk opnår fremgang, selvom du syntes alt er gået i stå.

 

9. Rekvisitter

Med rekvisitter, så mener jeg ting som kan hjælpe dig i nogle bestemte øvelser og poseringer. Ikke alle poseringer kræver udstyr, så det er ikke sikkert at du skal bruge dem særligt tit.

Hvis du er nødt til at brug rekvisitter til din yoga træning, så er det helt i orden. Du skal ikke skamme dig over det. De vil nemlig hjælpe dig til at komme længere ned i en posering og øvelse uden at du udsætter dig for en stor risiko for skader.

Disse rekvisitter bør kun blive brugt for at hjælpe dig i nogle af de øvelser du laver. Det betyder at hele formålet er at du kommer til at lære at lave øvelserne og poseringerne helt korrekt.

 

10. Tag det langsomt

10 Yoga tips for overvægtige som gerne vil igang med yoga

Du skal ikke ødelægge dig selv for at blive Supermand på få dage. Det kommer til at tage noget tid før du er blevet fleksibel nok. Det er sådan det er.

Kom stille og roligt i gang med yoga. Hvis du presser dig selv for hurtigt, så vil du kun skade dig selv og opleve mere tilbagegang end du syntes er rart.

Hvis du vil tage det super langsomt, så er det helt fint. Begynd langsomt og så kan du gradvist sætte hastigheden op.

Tag dig god tid, da din krop nok skal blive hvor den er. Den vil gå i det tempo som du tvinger den til at gå i.