5 af de bedste kosttilskud for begyndere – Det har aldrig været lettere at vælge

5 af de bedste kosttilskud for begyndere - Det har aldrig været lettere at vælge

Når det kommer til kosttilskud, så er det bedst at vælge dem som er støttet op af videnskabelige undersøgelser, både med hensyn til effektivitet og til sikkerhed. Når man har det i hoved, så er de 5 nedstående kosttilskud de bedst egnede for begyndere.

Typisk når folk begynder at træne for første gang, så bliver de virkeligt imponerede entusiastiske, men lige så utålmodige. De vil have hurtige resultater og de vil have dem med det samme. Det er mentalt det der får dem i gang med at lede efter forskellige kosttilskud, som der virkeligt findes mange af derude.

Et stort antal af produkter som man kan finde derude, som også ofte bliver omtalt af såkaldte ’’eksperter’’ fortæller hvor godt deres produkt er, eller måske endda at de har det bedste produkt på markedet. Desværre så er mange af disse kosttilskud ikke værd at købe, og kort fortalt så virker de overhoved ikke.

Nogle af de andre kosttilskud derude er måske effektive nok, men de er ikke særligt nødvendige for begyndere som uanset hvad vil forbedre deres form hurtigt, uden disse avancerede kosttilskud.

Efter min mening, så er der 3 ting som begyndere skal fokusere på:

  1. Træn hårdt.
  2. Sørg for at du har et ordentligt træningsprogram, som passer til de mål du har for træningen.
  3. Manipuler din diæt, for at sikre dig at du får den rette ernæring, og tilføj kun de mest nødvendige kosttilskud til at hjælpe dig med at opnå dine mål.

Det jeg kommer ind på i denne artikel er kosttilskudsdelen, men husk at det stadig kun er nummer 3 på listen. Du kan ende med at bruge så mange kosttilskud at du får en nyreskade, og det er lige meget om du har et ordentligt træningsprogram og træner utroligt hårdt.

Når det kommer til kosttilskud, så handler det om at finde de kosttilskud som der er støttet op af videnskabelige undersøgelser, både når vi snakker sikkerhed og effektivitet. Husk det når vi sammen går igennem de 5 kosttilskud som er de bedste for begyndere.

5 kosttilskud til begyndere

1. Proteinulver

Når det kommer til kosttilskud, så er der ingen der har fået mere opmærksomhed end brugen af proteinpulver. Endeløse antal af studier har vist blandede resultater i forhold til forbedringer i muskelstørrelse og styrke, med brug af proteintilskud når man styrketræner.

Efter min mening er der nogle få nøglepunkter:

  1. Ekstra protein kan lede til større forbedringer i muskelstørrelse og styrke.
  2. Hvis du drikker hurtigt optageligt protein direkte før, under og efter træning så kan det hjælpe med at stimulere protein systesen (protein opbygningen) og derfor give hurtigere genopbygning af musklerne.
  3. Hvis vi antager at du har en sund lever og nyre, og du ikke drastisk overspiser dårlige fedt kilder, så vil en proteinrig diæt sandsynligvis hjælpe dig med at tabe noget fedt.
  4. Uanset hvad undersøgelserne siger, så siger folk der træner hårdt at de får det bedre når de bruger et protein tilskud som proteinpulver.

Et par andre ting at overveje:

  1. Whey proteinpulver bliver hurtigt optaget, så det går direkte ind i blodet ved optagelsen og begynder at arbejde hurtigt. Casein protein bliver optaget langsommere, og det tager noget tid at komme ud i kroppen. Casein protein kan være en fordel at bruge i løbet af dagen hvis du ikke har tid til at lave mad i løbet af dagen, eller inden du skal sove, hvor din krop i løbet af natten har noget at suge fra.
  2. Undersøgelser har vist at ved at indtage protein tilskud som proteinpulver inden træning, så vil du få et endnu større udbytte af den end hvis du tager den efter. Du kan måske endda lave din proteinshake før din træning, og sippe til den i løbet af din træning, så du indtager den under hele træningen.
  3. Proteinpulver er ikke en erstatning for en proteinrig kilde i form af rigtig mad. Rigtig mad har mange mineraler som er nødvendige for at du er sund og rask, og det kan du altså ikke finde i et kosttilskud.

2. Fiskeolie

Et af de bedste kosttilskud er fiskeolie. Jeg kan ikke finde ret mange mennesker i verden, der ikke vil have gavn af at tage et kvalitets fiske olie kosttilskud som dette. Jeg blev først introducerede for fiskeolie, grundet dets antiinflammatoriske effekt.

For dem af jer der bruger ibuprofen som slik til dagligt, så bliver du nok overraskede over hvor meget bedre du kan få ve at tage en daglig dosis fiskeolie i få uger. Efter meget lidt research, så lærte jeg at fiskeolie har mange positive fordele effekter med alt lige fra kræft til hjertekar sygdomme. Den bedste gave du kan give dig selv, er at komme i gang med at tage fiskeolie.

De kan også hjælpe med fedt tab. Det er vigtigt at du bruger et kvalitetskosttilskud, da mange fiskeolier er af virkeligt lav kvalitet og derfor nærmest ingen virkning vil have.

3. Kulhydrater inden og efter træning

En hurtigt optagelig kulhydrat som du kan tage inden, under og efter træning vil hjælpe din proteinsystese og hjælpe med muskelgenopbygning. Kulhydrat vil hjælpe med muskelopbygning, energi og hurtigere restitution.

Ved at tage en simpel kulhydratdrik er særligt vigtigt for folk som træner med ret høj volume og for dem som ønsker at opbygge mere muskelmasse.

4. Mulitvitamin

Multivitamin er et kosttilskud som stort set alle bør tage, da det kan være svært at få nok vitaminer i en almindeligt daglig kost. Hvis du træner, har du et øget behov for at få de essentielle vitaminer og mineraler, og derfor vil et tilskud af vitaminer i form af multivitaminer være anbefalesværdigt. Et tilskud af vitaminer er godt imod hjertekar sygdomme, reducere risiko for kræft, giver dig et bedre immunforsvar samt mange andre helbredsfordele. Derudover så er det også vigtigt for opbygningen af muskelmasse at få nok vitaminer.

5. Kreatin

Kreatin er nok det kosttilskud som har fået lavet flest videnskabelige undersøgelser i forhold til nogle andre kosttilskud derude. Der findes så meget information om kreatin derude, at der ikke er nogen tvivl om at det har en effekt.

Det du kan bruge om kreatin, er at kreatin leder til større forbedringer i muskelstørrelsen og styrken, end hvis man træner uden.

Derudover så er der mange der ikke ved om kreatin er i orden at tage for teenagere eller ej. Der er også mange som tror at kreatin kosttilskud vil lede til direkte død hvis det bliver indtaget af en person under 18, men sandheden er at der INGEN videnskabeligt bevis er for at det er skadeligt at tage kreatin som teenager.

Derudover så er der efter min egen viden, ingen grund til at tro at det kan være skadeligt, hvis man tager den anbefalede dosis.

Med hensyn til den den rette dosis, så kan man vælge at loade kreatin 25-30g om dagen i 5-6 dage, og derefter tager man blot 5 g om dagen. Jeg ved ikke hvorfor, men kreatin er en af de billigste kosttilskud derude der findes, som naturligvis også er en fordel.

Konklusion

Det var det. Hvis du tager disse 5 kosttilskud som begynder, så får du mest muligt for dine penge. Husk at det første sted som du bør investere dine penge, er i god og sund mad, og derefter kan du begynde at kigge på kosttilskuddene. Kosttilskud kan hjælpe dig med at give mere energi, og kan bidrage til at du maksimere dit træningspotentiale, men det kræver at du træner hårdt og spiser ordentlig, for at opnå dine mål.