Sådan spiser du rigtigt hvis du vil opnå muskelvækst

Sådan spiser du rigtigt hvis du vil opnå muskelvækst

Det er hårdt arbejde at skabe markerede muskler sammen med en ordentlig ernæring. Hvis du undgår de almindelige fejl, så kan du lave en ordentlig kostplan og opnå mere muskelvækst i fremtiden.

 

Almindelige fejl i kosten, når man spiser for at opnå muskelvækst

Du går på diæt: Diæter er nok den største fejltagelse du kan lave, når du forsøger at opbygge ren muskelmasse. Muskelvævet bliver set som brændstof for kroppen, og vil give energi når du mangler kalorier. Når du ikke spiser nok til at vedligeholde dine muskler, så vil du ikke kunne opbygge muskelmasse og restituere ordentligt. Derudover så vil denne sult også forøge fedtlagrene, som kroppen automatisk gør, når den ikke har nok mad i kroppen og efterlade dig som et stort spørgsmålstegn, når din krop pludseligt oppe opføre sig som du regner med.

Du spiser for lidt protein: Protein er essentiel når du skal have dine muskler til at vokse, og hvis du ønsker optimal muskelvækst og restitution. Hvis du ikke indtager nok, så vil dine muskler skrige efter opmærksomhed.

For lidt kulhydrater: Kulhydrater er vigtig ernæring og også din primære energikilde. Kulhydrater giver dig energi til de hårde træninger og fornyer også dine musklers glykose (energilagre). Hvis du fjerner kulhydraterne fra din diæt så vil din ydeevne i træningscentret falde og dine muskler vil være trætte og uoplagte.

Hvis du ikke spiser fedt: Sundt fedt hjælper med at booste metabolismen og regulere hormonproduktionen. Hvis du fjerner sundt fedt fra din kost, så vil det faktisk have den modsatte effekt og du vil have sværere ved at afbrænde fedt, men også have sværere ved at opbygge muskelmasse. Man troede i gamle dage at hvis man spiste fedt, så blev man tyk, men det er en myte.

 

Bedste kost til muskelvækst

Smid diæten væk og spis for dine muskler: Din krop har brug for sund mad til at fungere optimalt. Din krop får brug får det når du begynder at træne efter et træningsprogram og vil også kræve endnu flere kalorier. Hvis du spiser som en fugl og følger diæter fra diverse specialister, så vil du ende med at få helt flade og energiforladte muskler. Ren muskelmasse kræver at du spiser en masse forskelligt. For at opnå en muskuløs krop, så er det vigtigt at du spiser fedtfri proteiner, sunde kulhydrater og sundt fedt mens du drikker en masse vand i løbet af dagen.

Spis protein: For at opnå mest muligt muskelvækst så skal du spise meget protein. Protein er lavet af aminosyre som hjælper med cellefunktionen og muskelrestitutionen. Aminosyrer skal være tilgængeligt for dine musklers metabolisme (energi) og for løbende anabolisme (muskelvækst). Spis nok protein til at holde din krop i en positiv aminosyre balance til at opbygge muskelmasse. Hvis du får for lidt protein, så vil din krop blive nedbrudt i stedet. Proteintimingen har vist sig at være vigtig for muskelproteinsyntesen, særligt indenfor de første 24 timer efter træningen, så her skal du sørge for at få proteiner nok.

Spis kulhydrater nok, som brændstof til dine muskler: Hold dit blodsukker niveau stabilt hele dagen lang. Det er essentielt at indtage nok kvalitets kulhydrater såsom grøntsager, frugt og fuldkorn i den rigtige mængde for at opnå muskelvækst og reducere fedt. Sunde kulhydrater er ideelt brændstof til hårde træninger og til markerede muskler og der findes mange energiprodukter såsom eksempelvis atnu derude som kan hjælpe med det. De gør nemlig et vigtigt job ved at genopbygge glukoselagrene i kroppen efter hårde træninger.

Spis sundt fedt: Sørg for at få nok sundt fedt til en normal hormonfunktion, særligt testosteronproduktionen til muskelvækst. Fedt har en vigtig effekt ved at beskytte dine vitale organer og din krop fungerer ikke ikke ordentligt uden nok fedt. Ligesom kulhydrater, så bliver det nødvendigt at indtage mere fedt når du begynder at træne hårdt. Når du spiser sundt fedt, så bliver du ikke fed som mange går og tror og det er en vigtig del af din ernæring for at opbygge muskler.

Relaterede artikel: 10 videnskabeligt beviste grunde til hvorfor søvn er vigtig