Sådan taber du dig hurtigt – 5 tips til vægttab som faktisk virker

Sådan taber du dig hurtigt - 5 tips til vægttab som faktisk virker

Vægttab handler om viden.

Længere er den ikke.

Når du har forstået hvordan din krop fungere, så bliver det langt lettere at tabe dig. Problemet for mange mennesker, er at de forsøger at gøre en million forskellige ting, som skaber en konflikt med hinanden, og når de ikke ser de resultater som de gerne vil have, så tror de at det er umuligt at tabe sig,

Det er faktisk muligt at tabe sig hurtigt, hvis du tager de rigtige skridt. Hvad betegner jeg som et hurtigt vægttab? Hvad syntes du om 3 kg på 7 dage? Det lyder ret godt, ikke sandt?

Hvis du tror at det er umuligt, så tror du forkert.

Hvorfor er det godt at tabe dig hurtigt?

Inden vi går ind i de forskellige skridt som du skal tage, så vil jeg lige besvare dette spørgsmål. Vægttab som går hurtigt har mange forskellige fordele som du bør overveje.

Gør mere på kort sigt, for at opnå mere på langt sigt

Studier har vist at dem som taber sig mest vægt i de første 2-4 ugers diæt, har det største vægttab resultat i det kommende år.

Så det betyder at hvis du taber vægt på kort sigt, så har det også en positiv effekt på de langsigtede resultater.

Holder dig motiveret

Ved du hvad en af de værste ting ved at forsøge at tabe sig er? Hvis man rent faktisk ikke taber sig.

Det er faktisk derfor at mange som prøver at spise efter en kostplan eller diæt forsøger 3 eller 4 forskellige kostplaner på et enkelt år. Intet ser ud til at virke, så derfor forsøger de hele tiden at finde nye tiltag.

Når du ikke får resultater, så bliver du frustrerede og det kan dræbe din motivation fuldstændigt. Når du får resultater, så vil du forsætte dit momentum og det motivere langt mere.

Tænk lige over det. Du prøver et vægttabs program, hvilket som regel betyder at du skal ændre din rutine. Men der er en god sandsynlighed for at du kan lide din rutine, eftersom du forsætter med at gøre det, så hvis du skal ændre den, så skal du helst ændre den til noget som virker.

Hvis det ikke virker, så falder du hurtigt tilbage i din gamle rutine som ikke fungere for dig, men som du i det mindste godt kan lide.

Forstil dig nu i stedet, at din nye rutine allerede efter kun 3 dage viser resultater. Hvad tror du så der sker? Du vågner op og er en smule mere motiveret. Du har intet problem med at ignorere det stykke kage som er på arbejdet.

Hvorfor?

Fordi nu fungerer tingene for dig.

Når du ser resultater, så er det langt lettere for dig at holde dig motiveret og holde dig til din nye rutine. Når du ikke ser resultater, så spørger du dig selv om hvad pointen overhoved er.

Tab dig hurtigere, og få et hurtigt vægttab og hold dig motiveret dig længere.

Ingen dør af at tabe sig hurtigt

Vi taler ikke om ekstreme ting som kampsportsudøvere og boksere gør ved deres kroppe, men har du nogensinde hørt om nogen som er død af at forsøge at lave et hurtigt vægttab på en ansvarlig måde?

Det sker simpelthen bare ikke.

Men hvor mange folk dør af at være overvægtige? Du behøver ikke at slå det op, fordi jeg skal nok fortælle dig det.

Op til 4 millioner dør af overvægt året.   

Der er op til 4 millioner dødsfald som hænger sammen med overvægt om året i verden. Det er voldsomme tal.

Så at tænke at ved at tabe sig hurtigt så er det dårligt for dig, er måske en smule skørt at tænke. Ingen af de metoder som du vil lære nedenfor vil lære dig at ødelægge din krop ved at fjerne de vitaminer og mineraler den har brug for, så der er ingen grund til at være bange for at tabe dig hurtigt.

Den eneste frygt burde være at man aldrig får startet.

Hvordan taber man sig hurtigt: 5 skridt

Bare fordi der kun er 5 skridt, så betyder det ikke at det bliver let. I teorien burde alt det her være let, men det kommer an på hvordan man tænker omkring det.

Disse skridt er ikke mirakler, men de virker hvis du virkeligt arbejder for det.

Skridt 0 handler om at det hele er dig der er ansvarlig for at du får tingene til at ske. Hvis du vil have det til at ske, så skal du få det til at ske selv.

1. Kom af med kulhydrater

Du har sikkert hørt det før, men kulhydraterne er nummer 1 årsag til at folk bliver overvægtige.

Hvis du vil i gang med dit hurtige vægttab, så skal du planlægge at lave en kulhydratudrensning. Du skal få skyllet alle disse dårlige kulhydrater ud af din krop. Det handler ikke om noget som helst med kalorier. Det handler til gengæld fuldstændig omkring den chokoladebar som du fik til at forsvinde på 3 sekunder.

Ved at lave en kulhydratudrensning, så vil du få reducerede dine kalorier og skylle alt det unødvendige vand ud af kroppen. Bliv ikke overrasket, hvis det resulterer i et vægttab på 2-3 kg i den første uge.

Det er som regel derfor mange tager vægten på igen efter at de har spist en tallerken med spaghetti.

Et andet plus er særligt til dem som har let ved at få diabetes. Det hjælper nemlig med at genstarte din krops insulin niveauer og derved bliver den mere følsom overfor kulhyrater, når du får dem med i din kostplan igen.

Hvad? Troede du at det skulle være slut med kulhydrater for evigt? Tsk, ingen kan leve uden kulhydrater for evigt.

Mens du laver denne proces, så vil du sandsynligvis finde ud af at din krop kommer i ketose. Det der sker derefter, er ofte at din krop vil opleve noget som nogen kalder Keto flu (lidt som manflu, for mænd der får influenza). Du vil måske opleve hovedpine og influenza lignende symptomer i et par dage. Der sker dog også nogle ret vilde ting med din krop, når den begynder at skylle alle affaldsstofferne ud og din krop genstarter.

2. Sov som en baby

Generelt har jeg ikke altid gået særligt meget op i søvn. Jeg blev tidligere sent oppe for at arbejde, spille eller feste. Jeg ville indhente noget af søvnen om morgenen, og derefter tage samme tur dagen efter.

Det var altså ikke særligt got.

Mange folk som gerne vil tabe sig, fejler fordi de ikke får en ordentlig søvn. Det giver god mening, fordi du ikke nødvendigvis forbinder søvn med at tabe dig og opnå et vægttab, men det betyder faktisk rigtig meget.

En af de værste ting ved at mangle søvn, er at din viljestyrke bliver svækket. Når din viljestyrke er lav, så begynder du at træffe dårlige madbeslutninger. Det kan let ende med at blive en chokoladekiks, som pludseligt udvikler sig til en hel pizza.

En god omgang søvn, sikre at dine hormoner fungerer ordentligt. Dine hormoner har en kæmpe påvirkning på hvordan dit vægttab går, og hvis der kommer ubalance i dine hormoner, kan der hurtigt komme ubalance i dit vægttab.

3. Spis en masse protein og få kulhydrater, som bliver tilberedt i høj kvalitets fedt

Okay, nu har du skåret alle dine kulhydrater væk og har en god plan for at få en god nats søvn hver nat, men du vil sandsynligvis gerne spise på et tidspunkt.

Så hvad skal du spise?

Når du laver din udrensning, så skal du spise en masse protein hver gang du har muligheden for det. Grunden til dette, er fordi din krop skal finde en ny energikilde, eftersom du tømmer den for alt det sukker, som du plejede at give den.

Protein bliver den nye energikilde.

Mad som kylling og æg, oksekød og laks er fantastiske kilder til protein. Hvis du ikke forsøger at spise mad i 16 timer om dagen, så overvej at finde en god kilde til protein, som du tilføjer din daglige kost.

Men alt det sjove stopper ikke her. Du skal også få noget sundt fedt af høj kvalitet. Ikke svinefedt, men olivenolie og kokosolie.

Hvis du syntes at disse typer fedt er en dårlig ting, så går du helt galt i byen. Ikke nok med at de giver en lækker smag til dine måltider, men de giver også en anden energikilde til din krop.

Sørg for at tilføje nogle grøntsager som indeholder meget lidt kulhydrat som tilbehør.

4.  Anaerobisk træning 3 gange om ugen

Dette skridt er lidt specielt, fordi normalt så ville du skulle træne når du spiser efter en kostplan og det kommer du også til. Men det bør ikke ske når du er i gang med din udrensning, fordi din krop tilpasser sig og det er ret svært for dit sind at forstå at du både skal spise anderledes, og starte med et nyt træningsprogram.

Grundet din kulhydratudrensning, så har du allerede tabt dig, så du skal have dette momentum til at forsætte. Når du træner, så kræver din krop at du brænder nogle af dens energikilder af og fordi din krop stadig tilpasser sig, så betyder det også i mange tilfælde at hvis du træner på dette tidspunkt, så vil det stykke kage du kigger på se langt mere tiltalende ud end tidligere.

Men når du er færdig med din kulhydratudrensning, så kan du begynde at tilføje nogle øvelser fordi du begynder at spise kulhydrater igen. Grunden til at du laver denne tilgang, er fordi at du vil undgå at din metabolisme går i stå.

Hvad betyder det? Godt spørgsmål.

Det er når din krops metabolisme bliver langsommere fordi du spiser mindre mad. Du skal tilføje træning til din rutine, så det ikke forsætter med at blive langsommere og alt det kræver er træning 3 gange om ugen. Du kan med fordel også vælge at cykle på arbejde og hvis du har rigtigt langt, så er en elcykel også et okay alternativ i stedet for bilen eller bussen. Bare find nogle små måder i hverdagen for at få afbrændt flere kalorier end du normalt ville have gjort.

Den bedste type træning du kan lave, er cirkeltræning efter min mening.

5. Fokuser på kvaliteten af din mad

Det er vigtigt at vide hvordan man læser næringsdeklarationen, men du skal ikke forvandle din mad til tal. Du vil gerne have at din krop nyder alt du spiser og du skal også have det godt bagefter.

Problemet med at lave din mad om til tal, er at pludseligt kan få sneget en kasse chokolade kiks med i din daglige diæt, ved at skære ned på andre ting.

Men hvordan får disse kiks dig til at få det når du er færdig med at spise dem? Selvom de måske får dig til at ramme din daglige kulhydratbegrænsning, giver de så din krop andre former for næring som den har brug for?

En kæmpe sejr for dit sind, er at du en dag kan komme til at stoppe med at tænke på hvordan maden smager, men i stedet for at tænke over hvordan du får det når du har spist den.

Næsten alt som jeg godt kan lide at spise, er dårligt for mig og resultere i at jeg har det endnu værre senere.

Intet sker

Hvis du følger disse 5 skridt og der intet sker, så er der en god chance for at du spiser for meget mad. Grøntsager med lavt indhold af kulhydrater er gode at spise, men hvis du spiser 20 kg om dagen, så skal du ikke forvente at tabe dig.

Hvis du ikke ser resultater, så er det på tide at du begynder at tælle kalorier. Det er ret svært at spise mere end dit daglige ligevægtsindtag, men det er ikke umuligt.