Hvor mange kalorier afbrænder du under sex – videnskabelig undersøgelse

Hvor mange kalorier afbrænder du under sex

Jeg er træt af at skuffe dig, men sex afbrænder faktisk ikke særligt mange kalorier. Der er dog nogle få undtagelser.

Du har sikkert undrede dig over om sex afbrænder en masse kalorier, og nogle folk hævder at man afbrænder mellem 100 og 300 kalorier under sex.

Men undersøgelser indikerer at svaret afhænger af mange forskellige faktorer, såsom din vægt og hvor vild sexen er.

Nogle folk tror at lidt leg under lagnerne er noget af den bedste form for motion der findes hele alene. Men sandheden er at antallet af kalorierne du afbrænder under sex varierer af mange faktorer såsom din vægt og hvor energisk jeres lagengymnastik er.

Vil du finde ud af hvor meget fedt du afbrænder under sex? Her er det videnskabelige svar som er blevet oplyst henover de senere år.

Et Canadisk studie viser at mænd afbrænder 4,2 kalorier i minuttet under sex, mens kvinder afbrænder i snit 3,1 kalorier i minuttet.  Disse par skulle også løbe på et løbebånd i 30 minutter for at sammenligne deres sex med rigtig motion.

Resultatet blev udgivet, og konkluderede at mænd afbrænder cirka 100 kalorier under en gennemsnitlig sex seance, mens kvinder afbrændte omkring 69 kalorier.

Det totale antal af kalorier som blev afbrændt under sex var langt mindre end antallet af kalorier som blev afbrændt under motionen på løbebåndet, som var 276 kalorier. Men selvom træning på løbebåndet måske giver en mere intens træning, så kan undersøgelserne også vise at seksuel aktivitet potentielt kan blive anset lige så kalorieforbrændende som motionen.

Derudover så viste resultatet af studiet også at det gennemsnitlige antal minutter som parrene havede sex var omkring 25 minutter, hvilket naturligvis også ville give mening at tro, at hvis man havde sex i længere tid, så ville man afbrænde flere kalorier. (vil du selv finde ud af det)?

Gang antallet af minutter som du har sex med undersøgelsernes 4,2 kalorier for mænd og 3,1 for kvinder, for at finde ud af hvor mange kalorier du i alt har afbrændt.

 

Sex afbrænder ikke særligt mange kalorier

Inden du bliver alt for begejstret, så er der også en anden undersøgelse, som viser det direkte modsatte, nemlig at sex ikke var særligt meget som træning overhoved.

Undersøgelsen blev udgivet i ’’the New England Journal of Medicine’’ hvor de ville punktere forskellige vægttabs myter, såsom at sex kan afbrænde mellem 100 og 300 kalorier. Denne gang så fandt de ud af at den gennemsnitlige sexakt kun varede omkring 6 minutter hvilket ville betyde at en mand på 69 kg og i 30’erne kun ville afbrænde 21 kalorier under sexen.

Her kan man konkludere at hvis du forsøger at tabe dig og du håber på at kunne udskifte træningscentret med sex, så bør du nok holde dig til din almindelige træning. Men det betyder ikke at sex ikke har nogle fordele.

Udover et forbedret humør, så kan sex også forbedre dit immunforsvar og folk der har sex (uanset om det er den gammeldags missionær, bondage eller vild og dyrisk sex) mindst en til to gange om ugen, har også fordele ved højere niveau af immunoglobulin A (et antibotika som beskytter dig fra sygdom sammenlignet med dem som ikke var heldige at få sex).

Et sundt sexliv kan også reducere risikoen for kræft hos mænd. Et stort studie som blev udgivet af ’’The british Medical Journal’’ fandt ud af at mænd som fik udløsning mindst 21 gange om måneden havde mindre chance for at få prostata kræft end folk som kun fik udløsning 4 til 7 gange om måneden.

Så ja, sex afbrænder måske ikke så mange kalorier som du måske havde håbet på. Men hey, derfor bør du ikke stoppe med at have sex.

 

artiklen er lavet i samarbejde med crewnet, som er udbyder af et frivillig system