11 måder at tabe dig uden at gå på diæt – Få et stabilt vægttab

11 måder at tabe dig uden at gå på diæt - Få et stabilt vægttab

Simple ændringer i din livsstil kan hjælpe dig med at tabe dig, og holde kiloene væk.

Ja, du kan sikkert godt tabe dig hurtigt. Der er en hel masse diæter derude, hvor du kan tabe nogle kilo hurtigt – Hvor du kommer til at føle dig sulten og uoplagt. Men hvad godt er der ved at tabe sig, når man alligevel tager det hele på bagefter? For at holde kiloene væk permanent, så er det bedste du kan gøre at tabe vægten langsomt. Mange eksperter siger også at du kan gøre det uden at begynde på en såkaldt ’’diæt’’. Det hele handler i stedet om at lave små ændringer i din livsstil. Et kilo fedt svare til 7000 kalorier. Hvis du skære 500 kalorier væk om dagen, så kan du tabe omkring et halvt kilo om ugen. Hvis du kun ønsker at vedligeholde din nuværende vægt, så skal du blot skære 100 kalorier af om dagen, for at undgå de ekstra par kg som de fleste voksne mennesker tager på hvert år.

Hvis du vælger en eller flere af disse simple og fuldstændigt ufarlige strategier til at tabe dig uden at gå på diæt, så vil du kunne holde dit vægttab

1. Spis morgenmad hver dag.

En vane som er almindelig for de fleste som har tabt sig og som har holdt deres vægttab er at de har spist morgenmad hver dag. Mange folk tror at hvis de dropper morgenmaden, så er det en fantastisk måde at skære ned på kalorierne. Desværre ender det ofte med at man kommer til at spise endnu mere i løbet af dagen ved at droppe sin morgenmad. Studier har vist at folk som spiser morgenmad hver dag, har lavere BMI end folk som dropper deres morgenmad, og de performer faktisk også bedre uanset om det er i skolen eller på arbejdet. Prøv at lave en morgenmad med havregryn og frugt og et fedtfattigt mejeriprodukt, som en hurtig og sund start på din dag.

2. Stop med at spise om aftenen

Find et tidspunkt hvor du stopper med at spise, så du ikke ender med at aftensnacke slik og chips mens du ser TV. Tag en kop te, tag en light forfriskning i form af f.eks. saftevand. Hvis du får lyst til noget sødt, så køb en light is eller en low carb proteinbar, som du kan spise efter din aftensmad. Du kan også vælge at børste dine tænder inden du spiser noget sødt, fordi så er der en større chance for at du ikke spiser eller drikker noget lige efter.

3. Vælg de kalorier du drikker klogt.

De forskellige lækre forfriskninger er fyldt med kalorier, men de fjerner ikke sulten ligesom solid mad gør. Sluk din tørst med vand, danskvand eller skummetmælk eller meget små portioner af frugtjuice. Prøv et glas juice med få kalorier, som kan hjælpe med at holde dig lidt længere mellem dine måltider. Pas på med alkohols kalorier, da det hurtigt ender op med at blive mange kalorier. Hvis du har en tendens til at drikke et glas vin eller to, eller en cocktail på de fleste dage, så bør du begrænse dette alkohol til i weekenderne da det kan være en kæmpe kalorie besparelse.

4. Spis flere fibre

Når du spiser mere frugt og grøntsager som er lavt på kalorier og som fylder meget, så vil det gøre at der er mindre plads i maven til mad som har mere fedt og flere kalorier. Flyt kødet væk fra midten af tallerkenen og lav en bunke grøntsager i stedet. Eller prøv at starte din frokost eller aftensmad med at fylde din tallerken med salat og grøntsager og spis den inden du begynder på det andet kaloriefyldte mad. På den måde efterlader du mindre plads til de mange kalorier og skære helt naturligt ned på kalorierne.

5. Gå efter fuldkorn

Ved at holde dig til fuldkorns produkterne i stedet for de almindelige, så vil du tilføre meget nødvendigt fiber til din daglige kost, og du vil blive mæt langt hurtigere og i længere tid. Vælg fuldkorns pasta og fuldkornsbrød brune ris, i stedet for at spise noget kedeligt toastbrød og hvid pasta som kun mætter i kort tid og som din krop slet ikke kan arbejde med lige så godt som med alt det fiber du får i fuldkorns produkterne.

6. Styr dine omgivelser

En anden simpel strategi for at skære ned på kalorierne er at styre dine omgivelser. Alt lige fra at fylde dit køkken med en masse sunde og spiselige alternativer, til at vælge de rigtige restauranter. Det betyder at du bør undgå fristelserne ved at holde dig væk fra all you can eat restauranterne som eksempel. Når det kommer til fester og lignende, så bør du spise en sund snack inden du tager afsted, så du ikke sulter og vælg de rigtige ting på din tallerken efterfølgende, når du skal fylde din tallerken ved buffeten. Inden du skal op og hente mad for anden gang ved buffeten, så vent mindst 15 minutter og tag et stort glas vand mens du venter.

7. Skær ned på dine portioner

Hvis du ikke gør andet end at skære ned på dine portioner med 10 % – 20 %, så kommer du til at tabe dig. De fleste portioner som bliver serveret både derhjemme og på restauranterne er faktisk større end du har brug for. Brug gerne en køkkenvægt når du er hjemme til alle måltiderne som du spiser i hjemmet, men også til madpakkerne på arbejdet, så du har kontrol over din mængde af mad. Du kan også bruge mindre tallerkner til dine måltider, for øjeblikkeligt at skære ned på portionerne.

8. Gå flere skridt

Skaf dig selv en skridttæller og gradvist gå flere skridt, indtil du når 10.000 skridt om dagen. I løbet af dagen skal du forsøge at være så aktiv som overhoved muligt, og gør hvad du kan af smarte tiltag for at få flere skridt på din skridttæller. Når du taler i telefon, så frem og tilbage, tag hunden med ud og gå en ekstra tur og parker bilen en smule længere væk når du er ude og handle, så du lige kan smide nogle ekstra skridt på skridttælleren. Når du har en skridttæller, så vil det være en konstant motivation og reminder om at du skal være lidt ekstra aktiv i løbet af dagen.

9. Få protein til hvert måltid eller hver snack

Tilføj altid en kilde med protein til hvert måltid eller snack du får i løbet af dagen, for at hjælpe dig med at give en følelse af mæthed i længere tid, så du har mindre sandsynlighed for at overspise. Prøv fedtfattigt yoghurt, små portioner af nødder, peanut butter, æg, bønner eller fedtfattigt kød. Eksperter anbefaler også at spise måltiderne og snacks ofte (hver 3-4 time), for at holde dit blodsukker stabilt og undgå overspisning.

10. Skift til light alternativer

Når du har mulighed for det, så brug de fedtfattige og kalorielette versioner af dressinger såsom mayonnaise, ketchup, creme fraiche dressing og andre produkter. Du kan skære mange kalorier væk hvis du bruger fedtfattige og light produkter, uden at du overhoved kan mærke det i hverdagen. Spis gerne søde kartofler i stedet for almindelige kartofler, brug skummetmælk i stedet for sødmælk i kaffen, hold igen med osten på dine sandwiches eller burgere, og brug lidt light creme fraiche dressing på din salat i stedet for den helt fedtfyldte som bliver hældt ud over det hele.

11. Drik vand inden hvert måltid

Det lyder måske ikke som noget særligt, men det her er nok en af de råd som du har lettest ved at implementere i din hverdag. Prøv at drik et stort glas vand lige inden du skal spise hver gang, uanset om det er morgenmad, frost eller aftensmad. På den måde vil du nemlig fylde din mave, og derfor have en smule mindre plads til maden hvilket også gør at du føler dig mæt en smule hurtigere. Prøv det i dag, og mærk effekten allerede første gang du gør det.