Proteinpulver til begyndere – hvad skal du købe og hvornår skal du drikke det

Proteinpulver til begyndere -hvad skal du købe og hvornår skal det drikkes

Proteinpulver gør dig større og stærkere og får dig i bedre form! Køb vores mærke og få maksimale resultater!

Det er hvad du læser hos alle forhandlere og i alle artikler på nettet om proteinpulver.

Men er det endeligt sandt det hele, eller er der noget man skal være opmærksom på, når man som nybegynder skal ud og købe proteinpulver.

Du læser nok denne artikel fordi du vil lære mere om proteinpulver:

 • Kan det hjælpe mig med at opbygge muskelmasse? Jeg er ret tynd.
 • Kan det hjælpe mig med at tabe fedt? Jeg er en overvægtig mand/kvinde.
 • Er det spild af penge? Er der nogle mærker der er bedre end andre?

Uanset hvad du har hørt om proteinpulver, så vil jeg fortælle og hjælpe dig med at komme i gang med at drikke proteinpulver, og i denne artikel vil jeg også hjælpe dig med at finde det rigtige sted at købe proteinpulver, og fortælle hvordan du skal drikke det.

Jeg har efterhånden brugt proteinpulver i 16 år nu, og jeg har nok også smagt enhver smag og enhver type proteinpulver der findes derude.

En lille note: Proteinpulver er bare en lille del af puslespillet for at komme i form. Du skal også træne ordentligt og spise korrekt, for at få de resultater som du jagter. Hvis du spiser usundt og træner forkert, så vil alt det proteinpulver i verden ikke kunne hjælpe dig med at blive større, stærkere eller tabe dig!

Du skal have de rigtige systemer, den korrekte ernærings strategi, det rigtige sted at træne og først derefter vil proteinpulver kunne hjælpe dig med at nå dine mål en smule hurtigere.

Vi ved godt at den slags er komplicerede, og vi ved også at det virkeligt føltes ret træls, når du bruger 6 til 12 måneder med at drikke proteinpulver, og IKKE får nogle resultater. Det skete for mig selv, da jeg startede, dog gjorde jeg det bare i 5 år! Du har sikkert ikke 12 måneder, som du gerne vil spilde, og du vil sikkert også gerne tage din træning seriøst.

For at hjælpe de travle folk som dig, med ikke at spilde deres tid i træningscentret, og hjælpe dig med at få resultater hurtigere end jeg selv gjorde, så har jeg skrevet denne artikel.

Alt du skal vide om proteinpulver og proteintilskud

Et proteintilskud bør blot være et tilskud til en sund og varieret kost.

Det betyder at når det er muligt, så bør du gå efter at få din daglige dosis protein fra rigtig mad:

Kylling, oksekød, nødder, æg, fisk, mælk osv.

Afhængig af hvor meget mad du skal spise hver dag (eller hvis du er tynd og gerne vil tage på), så kan at spise alt den mad hver eneste dag blive ret dyrt.

Derudover, så kan det også blive ret træls at skulle forberede din mad, spise alt maden selvom du måske endda er mæt og rengøring af servicen. Det er til gengæld her hvor proteinpulver og proteinshakes kommer ind i billedet! Jeg er ikke en diætist, og heller ikke en bodybuilder, så det råd jeg kommer med er fra min egen personlige erfaring og med forslag fra folk som har en del viden på området og som jeg stoler på.

Ting du skal huske når du køber proteinpulver:

 • Til at starte med, så køb 100 % whey proteinpulver (whey betyder valle). Der er mange meninger om proteinpulver, som jeg vil gå dybere i, i et andet indlæg, men der findes alt lige fra æggeprotein, til hamp og soja proteinpulver. Men for at holde det helt simpelt, så kig efter noget som hedder 100% whey protein.
 • Når du køber proteinpulver og så prøv at købe et produkt med så lidt af alt muligt andet end protein i. Lavt indhold af kulhydrat, lavt på sukker, lavt på salt, lavt på kalorier, lagt på fedt osv. Hvis du går ind til en forhandler eller på nettet, så kig på indholdet inden du køber produktet.
 • Vælg en smag du kan lide! Proteinpulver kommer generelt i et par forskellige smagsvarianter: Vanilje, chokolade, jordbær osv.
 • Hvis du er kræsen, så køb et par prøvepakker med en enkelt servering i, inden du køber 3 måneders portioner med proteinpulver af en smag du ikke kan lide.
 • Kan du lide smagen? Køb i større mængder når det er muligt. Mange steder online tilbyder gratis forsendelse hvis man bestiller for x antal kroner. Hvis du er seriøs med at komme i god form, og tror på at du kommer til at drikke proteinpulver i lang tid, så køb flere bøtter af gangen og spar forsendelsen og måske endda få mængderabat, eller nogle scoops af dine kammerater.

 

Hvis du er typen der gerne vil have afvide hvad du skal købe, så kan du se mine to anbefalinger som jeg selv bruger og er godt tilfreds med. Begge er lavet af høj kvalitet og med et højt indhold protein.

 • Pure Whey proteinpulver: My nuværende ynglings og virkeligt lækre (jeg vælger chokolade) og de er nok nogle af de billigste der findes derude. Dette proteinpulver har højt indhold af protein og smager også fantastisk hvis man bruger dem i smoothies.
 • whey 100: Min tidligere favorit og det proteinpulver som jeg har brugt i årevis. Det er danskproducerede proteinpulver. Det er også billigt, så du ikke bliver ruineret, selvom du bruger det hver dag. Hvis du har et stramt budget og fortrækker dansk producerede proteinpulver, så vælg whey 100.

Disse slags proteinpulver er i den lave prisklasse, men stadig af utroligt høj kvalitet. Der er ingen grund til at købe proteinpulver i den dyre prisklasse, medmindre det er fordi du er algerisk eller vil have proteinpulver som ikke indeholder kulhydrater.

De overstående slags proteinpulver er som jeg tidligere har nævnt kun et supplement til din daglige kost, og skal ikke være det eneste du lever af.

Ved bare at drikke proteinpulver, og spise junkfood, så vil du ikke få resultaterne du søger. Du skal spise ordentligt, følge en streng træningsplan og fokusere på at skabe fremgang.

Hvor meget protein skal jeg have om dagen?

Uanset hvad du får afvide i reklamerne, så er der ingen grund til at overspise protein hver eneste dag.

De vil sandsynligvis få afvide at du skal bruge deres kosttilskud hurtigst muligt, og du skal købe mere af det.

Selvom der ikke nødvendigvis er nogle direkte undersøgelser der fortæller det, så vil jeg gerne holde det helt simpelt her på siden.

Du vil nemlig sandsynligvis kunne finde forskellige undersøgelser på nettet, der fortæller dig at du skal spise x gram protein om dagen, og andre der for fortæller dig noget andet.

En tommelfingerregel er at du skal bruge 2 – 2,5 gram protein for hvert kg kropsvægt du vejer. Så hvis du vejer 80 kg, så skal du bruge 160 – 200 gram protein om dagen.

Husk at protein kun er en del af din sunde kost! Du skal også fylde maven med grøntsager, kvalitets kulhydrater og sundt fedt. Derudover så skal du huske at du ikke kun kan nøjes med at få dit protein fra kosttilskud. Du skal sørge for at det meste protein du får om dagen kommer fra rigtig mad.

Hvad skal man blande det med?

Min personlige oplevelse: På siden af de forskellige mærkater på proteinpulveret, står der at du skal blande 1 scoop proteinpulver med x ml vand og ’’ryst det grundigt og så smager det fantastisk!’’

Jeg ved ikke med de andre smagsvarianter, men den anbefaling som står, på de forskellige varianter af proteinpulver har aldrig smagt særligt godt. Det har enten været for tyndt eller for tykt når det bliver blandet op med vand.

Derudover så har jeg også fundet ud af at du kan blande proteinpulveret med mange andre lækre ting, som virkeligt giver dig en god variation til dit daglige forbrug.

Variation: Tilføj bananer, jordbær, blåbær, peanut butter, mælk eller lignende. Prøv nogle forskellige kombinationer som du virkeligt kan lide. Men hvis du kan få proteinpulveret ned med vand alene, så er det en fordel, da du ikke får en masse ekstra kalorier.

Hvad blander man det i? I alle år jeg har brugt proteinpulver, har jeg bare brugt en billig shaker som denne.

Jeg vil også sige at der er et kæmpe udvalg af shakere rundt omkring i forskellige prisklasser, men helt ærligt så er de ikke bedre bare fordi de koster mere.

Det er dog en god ide at hvis du bruger en shaker, så hælder du først vand i og derefter proteinpulveret, så det ikke ender med at klistre sig til bunden og du ikke får halvdelen af dit pulver fordi det sidder fast.

Hvornår skal man drikke det?

Efter min mening, min erfaring og efter min research igennem alle år jeg har trænet, så tror jeg på at det er vigtigst at drikke dit proteinpulver direkte efter træning, uanset hvad.

Det er nemlig her hvor musklerne som er blevet nedbrudt fra din træning, har desperat brug for protein til at blive genopbygget for at blive endnu stærkere. Hvis du kan spise et proteinholdigt måltid lige efter din træning, så er det lige så godt, eller måske endda bedre. Men hvis du ikke kan (som mig selv), eller hvis din mave ikke kan lide at få mad i sig direkte efter træning, så overvej at bruge et proteintilskud eller en hjemmelavede protein smoothie for at give din krop den næring som den har brug for.

Vil du gerne opbygge muskelmasse? Så læs her. Hvis du er tynd og forsøger at tage mere muskelmasse på, så skal du spise en masse kalorier og du skal gerne gå efter 2,5 gram protein per kg kropsvægt om dagen. Tilpas dette efterhånden som du oplever fremgang og din forbrænding forbedres.

Vær opmærksom på: Alle de proteinshakes i verden vil ikke hjælpe dig med at blive større og stærkere, hvis du ikke spiser nok kalorier om dagen. Jeg brugte 5 års styrketræning på at drikke proteinpulver og jeg tog ikke et gram ekstra muskelmasse på. Grunden til dette, var fordi jeg ikke havde en ordentlig træningsplan at følge og fordi jeg ikke spiste nok kalorier hver dag.

Hvis du ikke bliver større, så spiser du ikke nok.

Kæmper du med at spise nok kalorier hver dag? Overvej at lav en lille kaloriebombe med dit proteinpulver, som jeg selv har brugt i flere år efter min træning (eller når jeg bare er virkeligt sulten). Du skal bruge en god blender til at gøre det.

Min proteinshake:

 • 600 ml minimælk
 • 200 gram finvalsede havregryn
 • 60 gram proteinpulver
 • 50 gram frosne bær

Tilpas ingredienserne afhængig af hvad dit mål er, hvor mange kalorier du skal bruge om dagen og få det til at fungere for dig.

Opsummering

Proteinpulver er kun et kosttilskud, og skal ikke udskifte en sund diæt.

Min anbefaling er at du skal købe enten Pure Whey proteinpulver – Til dig som har et stramt budget, men stadig gerne vil have høj kvalitet og virkeligt god smag.

Hvis du fortrækker at købe dansk, så skal du købe whey 100 som bliver producerede i Danmark og solgt af en dansk forhandler.

Overvej at bland dit proteinpulver efter din træning og når du skal bruge et lille mellemmåltid og har brug for protein.

Tænk på proteinshakes som en god måde at få protein, når du ikke har råd eller tid til at lave et godt måltid mad.

En billig shaker til at ryste klumperne væk, eller en blender kan bruges. Dog er en shaker nok lettere at tage med i træningscentret.

Jeg håber at denne artikel har kunne få dig i gang! Prøv gerne nogle forskellige smagsvarianter og kombinationer af ingredienser i din proteinpulver smoothie, så du kan komme til at lave noget som du rent faktisk ser frem til.