Hader du at løbe? 9 unikke øvelser som afbrænder mere fedt end løb

Hader du at løbe 9 unikke øvelser som afbrænder mere fedt end løb

Løb er en fantastisk måde at afbrænde fedt på og smide de ekstra kilo. Men vi er ikke alle sammen løbere.

Løb virker til at være en smule skræmmende for mange og det er helt forståeligt. Ikke alle er lavet til at løbe.

Hvis du har forsøgt at tabe en smule ekstra fedt, men ikke kan lide hele løbedelen ved dette, så er der også andre øvelser du kan lave, der giver dig lige så meget motion og vil hjælpe dig med at tabe fedt.

 

Øvelser der afbrænder mere fedt end løb

Øvelserne nedenfor kan hjælpe dig med at afbrænde mere fedt end løb.

Disse er særligt brugbare til dem af jer derude som ikke kan lide at løbe og ja, jeg ved godt at de fleste af jer derude sandsynligvis generelt ikke er fans af enten løb eller andre former for træning.

Jeg siger ikke at løb er en dårlig ting. Løb er fantastisk! Alt jeg vil gøre i denne artikel, er at hjælpe dig med at give dig ideer til hvordan du kan få endnu bedre træninger og afbrænde endnu mere fedt.

 

1. Intervaller på cykel

Hader du at løbe 9 unikke øvelser som afbrænder mere fedt end løb

Intervaller på cykel er fantastisk. Det er små udbrud af hurtig cykling med korte perioder med hvile.

Denne type træning kan relateres til tabata træning (små udbrud af høj intensitets træning med korte perioder med hvile). Eksempelvis 1 minuts eksplosivt udbrud og derefter 30 sekunders pause.

Det der er godt ved sprint på cykel er at selv efter dine eksplosive udbrud, så restituere du aktivt. Du bevæger dig stadig. Dit hjerte begynder at slå langsommere, men bliver stadig aktiveret. Det holder dig på et punkt hvor din krop stadig bliver tvunget til at arbejde mens det langsomt restituere.

 

2. Sprællemænd

Når du laver sprællemænd så vil du afbrænde mange kalorier og derved også afbrænde en masse fedt på din krop. Dette er fordi du tvinger din krop til at bruge mange muskler på én gang.

Dit hjerte vil slå hurtigere, mens din krop bruger mange forskellige muskler igennem bevægelsen, hvilket er opskriften på en hurtig fedtforbrænding.

Du skal ikke bare tænke på sprællemænd som en måde at varme op på eller noget som holder børnene optaget. Det er fantastisk motion og motion er en af de hurtigste måder at få fjernet unødvendigt fedt fra kroppen, fordi du afbrænder en masse kalorier.

 

3. Roning

Du kan tænke på roning som du tænker på cykling, men en smule mere intenst. Jeg siger det kun, fordi du under roning er i konstant bevægelse og du bruger derved en hel masse energi for at komme igennem din roning.

Disse romaskiner som du ser i træningscentret, er bestemt hårdere end de ser ud til at være, hvis du aldrig har prøvet en af dem før.

Du bruger både dine ben og dine arme under øvelsen. Det er helt sikkert, at hvis du bruger en romaskine korrekt, så vil du føle at det brænder i hele kroppen og det er en af de bedste øvelser til at øge forbrændingen så du kan afbrænde fedtet på din krop.

 

4. Træning med sandsække

Det er præcist som det lyder. Træning som inkludere sandsække.

Smid dem, løft dem over din skulder, hold dem stille. Der er så mange ting som du kan gøre med dem.

Når du træner med dem, så vil du få følelsen af en ekstrem træning. Hvis du ikke taber fedt, når du træner med en sandsæk så gør du noget forkert.

Du burde kunne træne hele din krop og ramme alle områder på din krop på én gang.

Hvis du aldrig har brugt en sandsæk før, så er det noget du bør tjekke ud. En masse øvelser som du kan lave med sandsække er meget sjove og du kan virkeligt blive øm i hele kroppen efter sådan en træning.

 

5. Stairmaster

Stairmasteren bør være din ynglings maskine hvis du leder efter en måde af afbrænde virkeligt mange kalorier og meget fedt, kombineret med at du træner din underkrop. Det er en fantastisk bentræning.

Løb vil også træne dine benmuskler, men du kommer til at lægge en masse pres på dine led hvilket kan lede til en masse smerter hvis du er uheldig. Når du bruger en stairmaster (en trappemaskine) så vil du kunne få trænet de samme muskler som du kan med løb, men uden at lægge særligt meget pres på dine led.

Mindre smerte, men den samme mængde træning kan virke som en langt bedre kombination end løb. Du får ikke den samme motion med en stairmaster, men du vil opbygge langt flere muskler i underkroppen hvilket vil gøre at du også afbrænder mere fedt.

 

6. Svømning

Hader du at løbe 9 unikke øvelser som afbrænder mere fedt end løb

Svømning er nok en af de bedste former for konditionstræning og motion der findes overhoved.

Du træner konstant dine muskler i hele kroppen. Du vil opleve den påvirkning det har på kroppen lige med det samme. Der er ikke en måde at undgå at opleve det.

Hvis du er udenfor og kigger ind på svømmere, så kan det godt se ud til at de ikke bruger så meget energi. Men når du først kommer i vandet og begynder at svømme, så vil du se at bare de mindste svømmetag kræver en hel masse energi fra dig.

Når svømning kræver så meget energi fra dig, så er det også en fantastisk måde at afbrænde fedt over hele din krop. En af de stilarter jeg selv er stor fan af, er Rygcrawl, som tager lidt tid at lære, men som virkeligt kræver at man bruger hele sin krop.

 

7. Hoppe i sjippetov

Jeg vil sige at når man hopper i sjippetov, så er det cirka lige så effektivt som at lave sprællemænd. Det kræver dog en smule mere koordination efter min mening. Du skal fokusere på at hoppe over rebet og svinge det hele vejen rundt om kroppen.

Hvis du tænker på en bokser, så vil du også se at de ikke har særligt meget fedt på deres kroppe. Ja de bruger ikke kun et sjippetov, men det er noget som er ret let at bruge relativt ofte. Det er uden tvivl en af boksernes mest brugte træningsform når de handler om at få mindre fedt på kroppen.

Det bedste ved at hoppe i sjippetov er at det kræver minimalt plads at gøre det på. Du behøver ikke at gå udenfor og have en masse plads for at få den fulde effekt af denne træning.

 

8. Battle Ropes

Hader du at løbe 9 unikke øvelser som afbrænder mere fedt end løb

Jeg har aldrig rigtigt forstået navnet bag battle Ropes, men jeg må indrømme at det er noget af det hårdeste udstyr at bruge overhoved. Det er ikke svært at bruge som sådan, men det er mere hvor svær øvelsen er.

Ikke engang efter 10 sekunder ind i øvelsen med battle Ropes så vil du føle at det brænder. Det vil føles som om at du er nødt til at forsætte selvom det virkeligt brænder igennem øvelsen.

Battle Ropes træner hele din krop. Du skal forvente at bruge langt mere energi end du gør ved løb. Det er der slet ingen tvivl om.

Hvis du kan lide den der følelse af at være øm i kroppen, så skal du bruge Battle Ropes. Du kommer til at blive øm i kroppen, i steder som du ikke engang anede at du trænede.

Det er en god måde at ændre din træning på og din krop vil aldrig kunne gætte hvilken slags træning du kommer til at udsætte den for.

 

9. Burpees

Hvis du aldrig har mødt mig og spurgt om min mening med hensyn til burpees, så kan jeg fortælle dig at jeg hader dem. Jeg hader burpees som intet andet. Men jeg laver dem alligevel fordi de virkeligt er effektive. De giver nemlig en virkeligt god træning og motion og er perfekt hvis man gerne vil afbrænde mere fedt.

Burpees er en fullbody træning som alle bør lave. Du hader måske at lave dem, men du kommer aldrig til at fortryde at du har lavet dem efter at du begynder at få resultaterne fra burpees.

Det er en virkelig fantastisk måde at afbrænde fedt og kalorier hurtigt, så du vil ikke kun føle fordelene i din krop, men du vil også bemærke ændringerne på din krop indenfor kort tid.

 

Du behøver ikke at løbe for at afbrænde fedtet

Løb kan være en hård opgave for nogle mennesker. Det er ikke noget som alle har lyst til at lave.

Derfor kan du skifte dit løb ud med nogle af disse øvelser fra tid til anden. Du skal ikke tænke på løb som den eneste måde at tabe fedt på. Du kan få god motion fra andre øvelser også og listen ovenfor er perfekt til dette formål. De vil hjælpe dig med at afbrænde fedt på de besværlige områder og du kan blive langt gladere for din krop og forsætte den fremgang du har lavet.

Relaterede artikel: Ketogenisk diæt: Den ultimative guide til keto begyndere