7 fordele ved en keto diæt som du gerne vil have i dit liv

7 fordele ved en keto diæt som du gerne vil have i dit liv

Når folk hører omkring keto diæten, så er en af de første spørgsmål de stiller ’’Hvad er så godt ved den?’’ Det er et godt spørgsmål at spørge, så i denne artikel vil jeg forsøge at vise dig nogle af de fordele der er med en keto diæt.

Det første som er vigtigt at forstå, er hvad en ketogenisk diæt overhoved er, og hvad det hele handler om.

Hvad er keto diæt?

Ketogenisk diæt er en diæt med et lavt indhold af kulhydrater, moderart mængde protein og højt indhold af fedt. Målet med diæten er at få din krop i et metabolisk stadie, også kendt som ketosis.

Hvad er ketosis?

Ketosis sker, når din krop løber tør for glukose (sukker) lagre, så den har brug for en anden kilde som brændstof. Når dette sker, så vil din lever begynde at bruge fat som brændstof, og derefter vil fedtet blive din krops primære brændstofkilde.

Så for at opsummere: Ketonis = energi.

Med denne hurtige gennemgang, så lad os udforske alle fordelene ved en ketogenisk diæt.

Fordelene ved en Keto diæt

Mange andre diæter har kun en enkelt fordel og det er som regel vægttab. Problemet med at der kun er en enkelt fordel, er at det bliver lagt lettere at falde af vognen, fordi der ikke er nok der motivere dig.

Keto har mange fordele, grundet hvordan det ændrer din krops kemi. Din krop er meget mere effektiv, når den har er i ketosis stadiet som en brændstof kilde.

1.     Vægttab

Dette er naturligvis den største fordel, som folk kigger efter når de begynder på diæt. Fedt bliver nemlig en kilde til energi, og det betyder at din krop aktiv afbrænder fedt, når den skal bruge mere energi, i stedet for at lede efter glukose.

Men hvordan fungere denne proces endeligt?

Når din krop går i ketosis tilstanden, så vil både dit insulin niveau og blodsukker falde. Dette giver faktisk fedtcellerne evnen til at slippe væsken fri, som de har holdt tilbage, og det er også derfor at de fleste ser et stort vægttab, grundet at de taber en masse væske.

Efter at det er sket, så er fedtcellerne små nok til at komme igennem blodgennemstrømningen og ind i leveren, hvor det bliver konveteret til ketonis (energi).

Denne proces forsætter, så længe at du er på keto rejsen, og så længe at du sætter dig selv i kalorie underskud.

2.     Appetit kontrol

Der sker også en fantastisk ting, når din diæt ikke er fyldt med kulhydrater. Du finder også ud af at du ikke er så sulten mere, og at du ikke ender med at få lyst til slik og junk hele tiden, fordi du spiser en masse dårlige ting.

De fleste folk som kommer på keto diæt, kan pludseligt faste, hvor de kun spiser igennem en kort periode i løbet af dagen. Dette er fordi at maven simpelthen ikke rumler mere, og fortæller at du er nød til at spise et stykke kage.

Hvad sker der når du ikke konstant leder efter ting at spise?

3.     Bedre mentalt fokus

Problemet med kulhydrater som en energikilde er at de får dit blodsukker til at stige og falde. Fordi energikilden ikke er konstant, så er det sværere for din hjerne at holde sig fokuseret i længere perioder af gangen.

Når du er i ketosis tilstanden og din hjerne bruger fedt som en energikilde, så har din krop en konstant energikilde, som den kan stole på, hvilket giver dig et bedre fokus i længere perioder ad gangen.

Det er virkeligt svært at forklare følelsen, fordi når du har spist kulhydrater så tænker du ikke 100 % klart. Når du kommer i ketosis stadiet, så vil du igen begynde at se forskellen, særligt hvis du bruger en dag eller to med at spise kulhydrater igen.

4.     Mere energi

Din krop kan kun lagre en del glukose og af den årsag, så skal du konstant genopfylde det, hvis du vil vedligeholde dine energiniveauer.

Men din krop har allerede en masse fedt at arbejde med, og den kan lagre mere fedt, så det betyder at hvis din krop er i ketosis, så vil dens energikilde aldrig løbe tør for energi.

Det betyder også at du vil finde ud af at du får mere energi i løbet af dagen.

Kan du forstille dig en verden, hvor du ikke føler at du skal tage en lur efter middagen?

Den livsstil er ketogenisk.

5.     Hjælper med at bekæmpe type 2 diabetes

Folk som lider af type 2 diabetes, lider fra en forøget produktion af insulin. Fordi den ketogeniske diæt fjerner alt sukker fra diæten, så hjælper den med at sænke HbA1C tallet, som kan sænke type 2 diabetes.

Studier har vist at hvis man begynder på ketogenisk diæt, så kan det reducere bivirkningerne som følger med type 2 diabetes.

6.     Forøger niveauet af HDL-kolesterol

Når folk hører denne, så går de ofte i panik, men der er to typer kolesterol: HDL og LDL.

HDL er den gode kolesterol, som fjerner kolesterol væk fra kroppen og hen til liveren, hvor det kan blive udskildt. LDL på den anden side, flytter kolesterolet fra leveren og ud til resten af kroppen.

På keto diæten, så vil niveauet af triglycerider falde, mens HDL-niveauet vil forøges. HDL-radioen er en stærk indikator for hjertekar sygdomme. Jo højere det er, jo større er chancen for hjerte sygdomme.

7.     Lavere blodtryk

Højt blodtryk er et tegn på fremtidige hjerteproblemer. Keto gør et fantastisk job, ved at hjælpe med at sænke blodtrykket. Da min bedstemor prøvede ketogenisk diæt i hendes liv, så fandt hun ud af at hun kunne stop med at tage blodtryks medicin.

Keto diæten virker

En af de ting, som også er gode ved keto diæten, som ikke er en af de overstående, er at der findes så mange lækre opskrifter derude, som du kan lave. Hvis jeg fortalte dig at du kan bruge smør og ost til alt din mad stort set, ville du så blive skuffet?

Den ketogeniske diæt er meget mere end en diæt. Den bliver en livsstil, som du skal vænne dig til, og jeg har fundet ud af at den virkeligt kan ændre vores liv til det bedre.

Det er derfor at stort set alle der har prøvet keto diæten har haft succes med den og du kan nærmest ikke finde nogle som taler negativt omkring lige netop denne type diæt.

Held og lykke med diæten.

Hvis du søger protenpulver som kan hjælpe med at få nok protein i løbet af din hverdag på keto diæten, så anbefaler vi en Isolat proteinpulver som denne.