Sådan kommer du af med din sukkerafhænghed én gang for alle

Sådan kommer du af med din sukkerafhænghed én gang for alle

Jeg har selv været afhængig af sukker i de fleste år i mit liv. At være sukkerafhængig er noget rigtigt mange kender til. Det er slet ikke unormalt at folk får spist slik og andet sukkerholdig ernæring næsten hver dag. Jeg har faktisk selv i perioder været så afhængig af sukker, at jeg spiste op imod 500 gram slik om dagen (ja, den er god nok), fordi jeg ikke kunne holde mig fra det, og hver gang der blev serveret kage på jobbet, og jeg havde besluttet mig for at holde mig fra den, så faldt jeg i hver eneste gang.

Jeg tænker at din afhængighed nok ikke er så ekstrem som min, men uanset hvad, så er alt for meget sukker bestemt et problem. Du skal finde en måde at holde styr på din sukkerafhængighed. En simpel løsning, er at du vil starte en keto diæt. Her vil du skære alt sukker ud af din diæt øjeblikkeligt, og du kan starte dit nye og sundere liv på den rigtige måde.

 

Stop din sukkerafhængighed

For mange af jer, så er at tage en kold tyrker ikke ligefrem en mulighed. Det er også forståeligt.

Det er bestemt ikke en let opgave, at stoppe med noget du elsker, bare ved at knipse med fingrene.

Nedenfor er nogle tips til hvordan du kan få fjernet din sukkerafhængighed. Jeg kommer ikke til at sige at du skal stoppe fuldstændigt med at få sukker, men hvis du føler de nedstående tips, så vil din trang forsvinde, og du kommer til at have lyst til at indtage mindre sukker i dit liv, fordi du kommer til at få det bedre.

 

Beslut dig lige nu

Træf beslutningen om at stoppe din afhængighed lige nu. Ikke fortæl dig selv at du starter om et par dage, eller på mandag. Det kommer aldrig til at virke så.

Når du fortæller dig selv at du skal stoppe med alt det sukker, så er det der hvor du rent faktisk stopper. Du er nødt til at forpligte dig fuldstændig til det, ellers kommer det til at blive langt sværere. Du har ikke lyst til at gøre opgaven endnu mere besværligt ved at gøre noget som modarbejder din beslutning.

Jo længere du skubber beslutningen ud i fremtiden, jo værre bliver tingene når du rent faktisk beslutter dig at stoppe.

 

Stop med at drikke dine kalorier

Noget som mange ikke indser, er at det kan være meget let at drikke deres kalorier og få en masse sukker i kroppen på den måde. Hvis du drikker sodavand og juice, så vil din krop få meget mere sukker end den faktisk har behov for.

Når du forsøger at stoppe din afhængighed, så skal du holde dig langt væk fra sodavand og søde drikke.

Vand er din bedste ven!

Tro mig, du vil sandsynligvis blive træt af at trække rent vand hele tiden, men heldigvis er der masserer af muligheder derude, som kan gøre vand til din ynglings drik. Du kan eksempelvis bruge forskelligt slags light saftevand du kan hælde i dit vand, uden at du giver din krop ekstra kalorier eller sukker som vil skade din krop.

 

Spis altid protein

Sørg for altid at tilføje en slags protein til ethvert måltid du får.

Du skal ikke holde igen med kødet (oksekød, kylling, svinekød). De kommer til at hjælpe dig med at mindske din trang, som du kommer til at få i starten, når du forsøger at stoppe.

Hvis du tilfældigvis er vegetar, så har du også en masse muligheder for at få protein. Du kan altid tilføje æg til dine måltider, og de fleste nødder indeholder også en masse protein.

 

Spis de rigtige grøntsager

Hvis du spiser de rigtige grøntsager, så vil det hjælpe dig med at føle dig mæt i længere tid efter et måltid, men også mindske din trang til sukker.

De rigtige grøntsager inkluderer stort set alle grøntsager som ikke er fuld af stivelse. Så derfor skal du skære kartofler og lignende ud af din kost. Grønne grøntsager er altid et godt valg, fordi de har mange kalorier og kulhydrater.

For dem af jer der ikke ved det, så vil kulhydrater blive omdannet til glukose (sukker) når de bliver bearbejdede i din krop, hvilket ikke hjælper med din afhængighed overhoved. Så jo mindre kulhydrater som du spiser, jo lettere bliver det at stoppe din sukkerafhængighed.

 

Få styr på dit stress

Du indser det måske ikke, men du kan meget let være en stresset spiser. Når tingene bliver en smule overvældende i dit liv, så vil du måske begynde at få trang til alt muligt junkfood, hvilket også som regel inkludere en masse sukkerholdig mad.

Forsøg at håndter dit liv en smule bedre, så du ikke let bliver lige så stresset. Nogle gange kan det være svært, men det er der hvor du skal være stærk mentalt, og fortælle dig selv at du ikke har brug for alt den junkfood (det er langt lettere sagt end gjort, men det bliver lettere med tiden).

Du bør finde noget som kan lukke alt stressen ude. Mit forslag vil være at lave yoga. Yoga kan virkeligt være godt for både krop og sind. (Jeg er en fyr, og vi kan også lave yoga). Det er perfekt til at mindske stress.

 

Søvn

Du er nødt til at få nok søvn. Hvis du kommer til at mangle søvn, så kan det let lede til en elendig kost om dagen. En elendig kost leder som regel folk til at indtage flere snacks og mere junkfood. Disse snacks inkluderer som regel slik, som ikke skal være i dit liv lige nu.

Forsøg at få mellem 7-9 timers søvn hver nat.

Hvis du får nok søvn, så vil du lettere komme igennem dagen og du vil ikke føle det samme behov for noget slik med en masse sukker.

De fleste af de overstående tips vil hjælpe med at mindske din lyst til sukker. Når du kan få fjernet den vilde lyst, så vil du finde nogle sundere snacks fordi man ved at stoppe med at indtage sukker, vil kunne få en bedre livsstil, fordi det er noget du virkeligt kan forpligte dig til.

 

Drik vand når du får lyst til sukker

Nogle gange så kan man ikke undgå at få lyst til sukker, og det er også helt okay. Men når du gør det, så prøv at drik 1 til 2 store glas vand og vent i et øjeblik. Du vil opleve at lysten er blevet mindre, fordi du har fået fyldt noget i maven. Det er et meget simpelt trick, men det hjælper og derudover så er der også fordelen ved at du får renset ud i kroppen, når du indtager meget væske. Du skal naturligvis ikke drikke til at du får det dårligt, men bare lige så det tager toppen af din trang til sukker.

 

Konklusion

Jeg kan virkeligt anbefale dig at følge de overstående tips, hvis du gerne vil stoppe din sukkerafhængighed. Det er klart en af de ændringer i mit liv som har givet den største effekt. Man bliver i bedre humør, og bliver sundere og generelt er der kun fordele ved af få stoppet din sukkerafhængighed. Du kan naturligvis stadig få sukker engang imellem, men når afhængigheden af sukker er stoppet, så vil du få en helt ny hverdag. Start i dag og held og lykke med projekt ’’Stop sukkerafhængighed’’.