Den simple guide til en flad mave- som faktisk virker

Den simple guide til en flad mave- som faktisk virker

Alle vil gerne have en flad mave. Jeg har aldrig mødt nogen som ville have en lille bule foran dem.

Problemet er dog, at de fleste folk tror at hvis du laver en million mavebøjninger, så vil du få den mave som du altid har drømt om. Folk vil arbejde deres røv i laser i træningscentret, men de ser ofte aldrig de resultater som de virkeligt gerne vil have. Ja, det hjælper naturligvis, men måden at få en sund og flad mave, er primært i køkkenet.

Alt du får i din krop vil have en effekt på din mave. Alt!

Der er ingen måder at komme udenom det. Når først maden er kommet tilrette i din krop, så vil din mave begynde at bearbejde det.

Dette vil være en guide til at hjælpe dig med at opnå den mave som du altid har drømt om.

 

Træningscentret hjælper

Bare fordi at kampen for en flad mave primært begynder i køkkenet, så betyder det ikke at du skal glemme træningscentret. At tage i træningscentret hjælper med at afbrænde den ekstra fedt som din krop ikke har brug for.

Når du begynder at træne din mave, så er et brugbart råd at lave øvelserne hurtigere. Det er bevist, at hvis du træner hurtigere så vil du også afbrænde mere fedt. Du vil ikke opbygge i nærheden af så meget muskelmasse, men du vil vedligeholde den samme styrke. Men vil overhoved have de store skildpaddemavemuskler? Det er måske rart nok at have dem, men de fleste vil hellere have en flad mave.

HIIT (high-intensity interval traning) træninger er også en fantastisk måde at afbrænde en smule mere fedt. Med disse typer træninger, så vil du kunne få aktiveret flere muskler, og nærmest få aktiveret alle dine muskler i din maveregion. Når dine muskler skal arbejde, så skal din krop finde noget at bruge som brændstof og det er her hvor fedtet kommer i spil.

Når din krop er begyndt at afbrænde fedt, så vil du begynde at se en ændring i størrelsen på din mave.

Dette tip lyder måske ikke som det sjoveste, men du skal ikke glemme at motionen. Det er et nødvendigt onde, når det kommer til den krop som du virkeligt gerne vil have. Det får nemlig gjort at du vil nå dine mål langt hurtigere.

Stress

Stress er en stor medvirkende årsag til at man tager på. Hvis jeg ikke trænede, så ville jeg uden tvivl blive betragtet som overvægtig, fra den mængde af ting som jeg stresser over i hverdagen.

Når vi bliver stresset, så frigiver vores krop nogle kemikalier og en af disse kemikalier er kortisol, som også er kendt som stresshormonet. Når dit kortisol bliver frigivet i kroppen, så fortæller det vores krop at vi skal genopfylde vores madlager i maven. Det leder til at vores kroppe får brug for mere plads til at lagre fedt og sukker.

Normalt når vi bliver stresset, så gør vi som regel ikke særligt meget for at få vores kroppe til at afbrænde energi. Det er derfor at du sikkert også har hørt om folk der stressspiser. De har en tendens til at spise noget let mad, når de bliver stresset.

Du har to muligheder, når det kommer til stress. Du kan enten forsøge at stress mindre, eller blive meget aktiv når du er stresset. Når du stresser mindre, så vil du ikke have så meget ekstra fedt opbygget og især i maven. Når du er aktiv, mens du er stresset, så afbrænder du ekstra fedt hvor du normalt ville have taget på, hvilket betyder at du ender med at være okay på den lange bane.

 

Alkohol holder os tilbage

Inden vi kommer til de vigtige ting i køkkenet, som hjælper din mave med at blive flad, så er jeg nødt til at nævne alkohol.

Alkohol kan skabe en masse sjov for dig od dine venner, men det kan også holde dig fra fremgang som du ellers ville have opnået, når det kommer til din krop.

Øl kan virkeligt give en masse ekstra fedt på maven (og resten af kroppen). Vi har alle hørt om ’’ølmaver’’. Det er ikke bare et kreativt navn, som folk kommer op med. Øl er virkeligt med til at give en masse ekstra fedt på maven især.

Du ved sikkert godt, hvor jeg vil hen nu. Hvis du vil skære ned på maven, så skal du skære ned på alkoholen. Alkohol gør at din krop lagre mere fedt. Når du har alkohol i dit system, så vil det blive brugt som den primære energikilde i din krop. Det betyder at du ikke kan afbrænde noget fedt indtil alt alkoholen er ude af din krop.

Øl har som regel flere kalorier end andre alkoholiske drikke, så der vil naturligvis også være mest arbejde med at afbrænde det igen. Lad dig ikke blive forblændet af de flotte drinks. Den mængde sukker som de indeholder, kræver også at du skal arbejde langt hårdere for at få det afbrændt igen. Vi kommer til at tale mere om sukker lidt senere.

 

Endeligt, nu skal vi i køkkenet

Nu kommer vi til at gå ned i det som du bør spise, og der er et par ting som du bør undgå når det kommer til din diæt.

Husk at det du putter i kroppen er efter min mening mere vigtigt end du gør i træningscentret. En sund diæt leder til bedre resultater i træningscentret, ikke omvendt.

 

Vand

Mere vand hjælper med vægttab og en flad mave. Det er faktisk så simpelt.

Uden at kommer til at lyde helt videnskabeligt, så tvinger kroppen til at afbrænde fedt og kalorier hurtigere. Når du drikker cirka 500 ml vand, så vil du afbrænde lige så mange kalorier som din krop normalt afbænder på en time. Så ja, du skal forsætte med at drikke vand. Du kan ikke bare drikke en smule, og så tro at du har gjort alt der skal til.

Når du drikker mere vand, så vil det også hjælpe på din appetit. Den vil ikke være helt lige så stor. Hvis du drikker nok vand, så vil din krop føle sig mæt, uden endeligt at have mad i maven. Dette vil gøre, at du ikke spiser lige så meget mad. Mindre kalorier, mindre fedt, mindre mave.

Det er som en god sneboldeffekt. Drik mere vand, spis mindre mad og hav på den måde mindre mad som din krop kan lave om til fedt og se din mave blive mindre.

 

Blåbær og fiber

For at komme i gang med at få en flad mave, så er det bedst at starte på en kost som har en masse fiber. Start dagen med havregryn, som har en masse fiber. Du skal passe på med havregryn og morgenmadsprodukter som har en masse smag, da de også som regel er fyldt med sukker.

Hvis du vil tilsætte noget til dine havregryn (for lad os være ærlige, så smager havregyn ret kedeligt), så brug blåbær. De kan både være friske eller frosne. De antioxidanter som blåbær indeholder har en særlig effekt på din krop og særligt fedtet på maven. De ændre den måde som din krop lagre glukose og af den årsag, så er der også nogle andre sundhedsfordele som jeg ikke vil gå dybere i her i artiklen (da det ville tage lang tid).

 

Mættede fedt

Uden at gå for meget i detaljer, så vil mættede fedt hjælpe dig med at afbrænde fedtet på hele kroppen, og naturligvis også maven. Denne slags fedt hjælper med at give kroppen en øget mæthed. Den vil kort sagt sørge for at du føler dig mæt i længere tid.

Mættede fedt hjælper også med at forøge din krops basale metabolisme (den mængde energi som din krop burger når den hviler sig).

Disse to fordele som bliver forøget, vil hjælpe dig på den lange bane. Din krop vil afbrænde mere fedt mens den på samme tid ikke har lyst til lige så mange kalorier som normalt. Det lyder som en win-win situation for mig.

Nu undre du dig måske over hvilken slags mad som du skal have i din kost, for at få mest muligt ud af det mættede fedt? Noget helt simpelt mad, som er fyldt med mættede fedt og som du hurtigt kan få hænderne i, er mandler. Mandler er en fantastisk snack og fordi det mættede fedt forøger din metabolisme betydeligt.

Avocado og olivenolie har også et højt indhold af mættede fedt. Hvis du tilføjer dem til dine måltider, så vil det hjælpe din metabolisme og din fedtforbrænding, ikke bare i maven, men også over hele din krop.

Husk at det er vigtigt at holde tingene proportioneret. Den mad som er nævnt ovenfor indeholder mange kalorier, så hvis du får for meget så kan det skade din jagt på en flad mave.

 

Hvad skal du holde dig fra?

Nogle af disse lyder måske åbenlyse, men jeg tror det er vigtigt at man konstant bliver mindet om nogle bestemte ting.

Fastfood. Ja fastfood smager fantastisk, og er let når du har travlt, men alle ved at det er skadeligt for dig. Men alligevel så har folk ikke et problem med at indtage det, selvom de følger en diæt hele tiden.

Hvis du ikke har nogen ide om hvad der er skadeligt for dig, så er en tommelfingerregel at stort set alt fastfood er dårligt for dig. Lav din egen mad i stedet.

Misforstå mig ikke, du må gerne spise usundt engang imellem. Men hvis du er seriøs omkring dit projekt og virkeligt gerne vil have en flad mave, så bør du holde dig fra den slags mad så meget som muligt.

Sukker er en anden ting som du bør holde dig fra så meget som muligt. Ikke det sukker som du finder i frugt og grøntsager, men det du finder i slik og chokolade (som vi alle sammen elsker).

For nogle, så er det en svær opgave. Sukker er ekstremt afhængighedsskabende, for ikke at nævne hvor godt det smager når det kommer ind i din mund. Du tror måske at du skal skære sukker fuldstændigt ud af din kost, men det er ikke tilfældet. Det er nemlig ikke realistisk at skære alt væk fra din kost. Men husk at holde dit indtag af sukker så begrænset som muligt.

Hvis du vælger at skære sukker fuldstændig ud af din kost, så er det godt for dig. Jeg vil påstå at 99 % af alle folk ikke realistisk set kunne gøre det, selvom de gerne ville. Jeg tror heller ikke at de folk nogensinde ville overveje at droppe deres ynglings slik for evigt.

 

Det er muligt

Målet om en flad mave bliver ikke let uanset hvordan dit udgangspunkt er. Uanset om du er langt fra dit mål, eller du er lige ved at være for enden af tunnelen, så vil vejen ikke blive let.

Det kræver at du skal ændre din livsstil. Ikke nødvendigvis en drastisk ændring, men nogle ting skal ændres.

Du er nødt til at fortælle dig selv at du er villig til at gøre hvad det kræver, for at få den krop som du ønsker. Når du har ændret dit ’’mindset’’, så vil du få det meget bedre når du endeligt når dit mål om en flad mave.

Husk at målet ikke kommer til at blive opnået over natten, men at det kræver lang tid. Lige som alt det andet positive i dit liv, så kræver det hele tid. Hvis du er tålmodig og vedholden med hvad du laver, så bliver målet også opnået hurtigere end du regner med.

Hårdt arbejde og tålmodighed ender med at blive en meget succesfuld kombination når det kommer til den krop som du drømmer om.

 

Læs den relaterede artikel: 18 grunde til hvorfor du ikke taber dig – og løsningerne!