Hvordan kan kreatin hjælpe min træning?

Hvordan kan kreatin hjælpe min træning?

Vil du gerne bygge muskler? Så har du helt sikkert hørt om kreatin, men hvordan kan det hjælpe din træning? Her kan du læse mere om kreatin og hvordan det kan gøre din træning mere effektfuld. 

Hvad er kreatin? 

Kreatin er et kosttilskud der har vist god effekt i forhold til at øge muskelmasse og styrke i forbindelse med træning. Hvis dette er dit mål med at træne, kan kreatin være det rigtige kosttilskud for dig. Kreatin er et helt naturligt stof og du finder derfor ingen farlige kemikalier når du tager kreatin som kosttilskud. 

Virker kreatin på mig?

Det har givet gode resultater når man har testet kreatin på for eksempel ekstremsportudøvere, og det har vist at det øger præstationen betragteligt når man tager kreatin. Det er dog forskelligt hvor godt det virker fra person til person og det er nogen der kan se meget gode resultater, mens andre oplever en lille til ingen effekt. Hvis lagrene i dine muskler i forvejen er godt fyldt med naturligt kreatin, som din krop har produceret eller fået gennem kost, kan det være årsagen til at du ikke ser nogen effekt når du tager kreatin. 

Man ser også at kosthold har en effekt på om kreatin virker på dig eller ej. Der ses tendenser til at kreatin virker bedre på folk der spiser vegansk kost end for dem der spiser meget fisk og rødt kød, der naturligt får meget kreatin. I tillæg til at øge præstation og hjælpe med at bygge muskler kan kreatin også være med til at forebygge muskelømhed. 

Kreatin er et af de mest veldokumenterede kosttilskud der findes, derfor er der god grund til at give det et forsøg, hvis du gerne vil bygge muskler og øge din præstation når du træner. Det er perfekt for dig der gerne vil bygge eksplosiv muskelmasse og få mere ud af din træning.