5 simple løsninger til at forblive aktiv i løbet af dagen

Mange personer går altid med tanker om at de ønsker at være mere fysisk aktive. Du tænker måske ”på mandag starter jeg”, og når mandagen kommer bliver det ikke til noget. Heldigvis er der hjælp at hente. Nedenfor giver vi dig fem simple løsninger til at forblive aktiv i løbet af dagen. Der er endda et ekstra tip til at hjælpe dig godt i gang for enden af denne side.

Sæt et mål for hvor mange trin du ønsker at gå

Med alt i livet kommer du ofte længere, når du sætter et mål. Derfor bliver der tit talt så meget om at gå mindst 10.000 skridt om dagen. Der kan der gå konkurrence i den enten mod dig selv eller andre, som ønsker at nå det samme mål.

Forestil dig at du fx spiller spilleautomater på nett og du mangler at nå 2000 skridt. Der kan du sætte spillet på automatisk afspilning og gå nogle runder i stuen. Du kan også få de ekstra skridt ind på kontoen ved at gå frem og tilbage imens du børster dine tænder. Det handler om at være kreativ, når du overvejer hvordan du kan opnå flere skridt i løbet af dagen.

Gå mens du taler i telefon

Mange tips og tricks med at være mere aktiv i løbet af dagen handler faktisk om at gå mere. Hvis du taler i telefon, kan du forblive aktiv ved at gå mens du taler i fx din iPhone. Det kræver naturligvis at du har plads til at få enten på gangen på kontoret, rundt på dit eget private kontor, eller måske rundt omkring kontorbygningen.

Det er en god ide til at komme væk fra computerskærmen og bevæge dig på samme tid. Det er både godt til forbrænding af kalorier, at strække benene, hvile øjnene, og pleje ryggen. Derfor anbefaler mange sundhedsspecialister at du rejser dig op mindst en gang i timen.

Fokuser på den træning du kan lide

Et super godt tip til at være mere aktiv i din hverdag, handler om at fokusere på dine yndlingsaktiviteter. Du kommer ikke langt med at prøve på at tvinge dig selv til at styrketræne, hvis du ikke har nogen interesse i det. Det går heller ikke at prøve på at blive en haj til yoga, hvis du smider håndklædet hurtigt i ringen på grund af den manglende interesse.

Der er utroligt mange måder du kan være fysisk aktiv på. Du kan gå ture, danse, cykle, løbe, stå på rulleskøjter og vi kunne blive ved. Derfor anbefaler vi at du fokuserer på en aktivitet, som du har lyst til at kaste dig ud i fremfor at skulle være sportslig, når du føler dig forpligtet til at være det.

Lidt er bedre end ingenting

Ofte får vi ikke trænet fordi det føles som en stor mundfuld. Derfor er det blot en god ide at komme i gang med små skridt. Måske har du tid til at træne nogle rygøvelser, squats og mavearmbøjninger 10-20 minutter om morgenen eller aftenen.

Det er bedre at starte med 10 til 20 minutter om dagen fremfor at gå efter at træne i 45 minutter eller en hel time enten hver dag eller flere gange om ugen. Her går mange folk tit galt i byen med håb om at gå fra nul til hundrede i løbet af nul komma fem. Husk derfor på at lidt er bedre end ingenting.

Brug mobile apps til at få hjælp

Uanset om der er tale om at gå flere skridt om dagen eller at træne mere, kan du bruge mobile applikationer til at forblive aktiv i hverdagen og weekenden. Der er mobile applikationer, som hjælper med at tælle dine skridt.

Andre mobile apps byder på træningssessioner, som du kan følge hjemme i din stue, i din have, i en park eller andre steder. På den måde kan det ofte være nemmere at komme i gang, da du får en hjælpende hånd.

Start lidt efter lidt

Til sidst kommer vi med et ekstra tip, og det handler om at starte i det små. Mange gange kaster vi os selv ud i for mange ting på en gang. Måske tænker du at nu er det nu at du ønsker at opnå dine fitnessmål.

Sagen er at du nok kun kommer til at opfylde dem ved at starte lidt efter lidt. Hvis du starter med en aktivitetsplan, som er alt for krævende, risikerer du enten at blive skadet eller overvældet. Derfor anbefaler vi at du starter med at tage mindre bidder af de fysiske aktiviteter, når du går i gang med at være mere aktiv.