Kom i god form sammen med din teenager

Kom i god form sammen med din teenager
Kom i god form sammen med din teenager

I dag er det ingen hemmelighed, at vi er gået ind i en fitnessbølge. Fitnesscentrene er ofte fyldte, fordi mange danskere ønsker at træne op til et vis ideal eller til en sund krop. Men selvom fitness er populært, er det ikke alle danskere, der har fulgt trenden. Sundhedsstyrelsen anbefaler mindst en times fysisk aktivitet for børn mellem 5 og 17 år. For voksne er det mindst en halv times fysisk aktivitet som dagen. Hvordan får man så inkorporeret det i en travl hverdag?

Bliv aktiv i din hverdag

Du kan være aktiv på mange måder, og ofte er det blot små ændringer, der skal til. Når dig og teenageren er på shoppingtur, så hop på cyklen i stedet for at tage bilen. Tag trapperne og undgå at stå i kø til elevatoren. Det kan virke ubetydeligt, men de små ting kan gøre en forskel for dig, der f.eks. har et stillestående arbejde. Det kan også gøre en forskel for teenageren, der sidder ned i skolen det meste af dagen og som sidder foran computeren efter skole.

Det kan være en god idé for teenageren at begynde til en sportsgren, da det er en sjov måde at få lidt motion ind i hverdagen. Det kan være alt fra badminton til fodbold, og udover motionen er det også en god måde at blive en del af et fællesskab på. Hvis I har mod på at begynde på træning, kan det være en god idé at læse om tips til at træne og derved undgå begynderfejl.

Husk at tale med din teenager

Selvom motion kan være en god måde at blive sundere på, er den mentale sundhed også vigtig. Som forælder er det vigtigt at snakke sammen med teenageren, da fysisk inaktivitet ikke altid er på grund af dovenskab. Det kan derfor være en god idé at læse artikler henvendt til de unge for at få et indblik i, hvordan de tænker.