Få styr på væskebalancen

Få styr på væskebalancen

Når du træner – uanset om du er hverdagsmotionist eller elitetræner, så er det utrolig vigtigt at have styr på din væskebalance. Læs med her og få tips til, hvordan du får styr på din væskebalance.

Hvis du er typen, der træner meget og så er det egentlig lige meget om du træner på et højt eliteniveau eller om du er motionist med tre ugentlige træningsdage, så er det utrolig vigtigt, at du har styr på din væskebalance. Din krop har nemlig brug for væske, fordi den taber en masse væske, når du træner – men selvom du synes, at du har styr på din væskebalance, fordi du drikker den anbefalede mængde væske hver dag, så kan du alligevel ende med at dehydrere.

Kroppen har brug for salt og væske

Det skyldes, at kroppen faktisk ikke kun har brug for væske, men også salt. Hvis du er i underskud af salt, så kan kroppen nemlig ikke binde væske nok – og så kan du faktisk drikke alt den væske du vil og alligevel dehydrere. Væske og salt-balancen menes også at have en vigtig rolle i forebyggelsen af muskelkramper. Derfor er det vigtigt ikke kun at drikke nok væske, men faktisk også sørge for at få salt nok. De to ting hænger nemlig unægtelig sammen. Og hvordan kan du så gøre det?

Benyt salttabletter og forbedre din forbrænding

Det kan du blandt andet gøre ved at sikre din saltbalance og holde den stabil f.eks. ved at blande elektrolytter i dit drikkevand. Salttabletter er det oversete tilskud – Læs mere her.

Salttabletterne indeholder både salte, mineraler, D-vitamin og magnesium. På den måde så sikrer du, at din krop er i saltbalance og samtidig sørger du for at tilfører kroppen vigtige mineraler og vitaminer. Begge dele forbedrer din forbrænding og forebygger muskelkramper.