Derfor får du kramper i benene

Feature:  

Derfor får du kramper i benene 

Mange danskere oplever at døje med kramper i benene. Det sker ofte pludseligt og uden yderligere grund om natten. Kramper i benene rammer alle aldersgrupper uanset hvor veltrænede benmuskler man har. Kramper er dog noget, der rammer oftere jo ældre du bliver i takt med at du bliver mindre aktiv. Også gravide kvinder oplever en stigende grad af kramper i benene, hvor de får kramper en del oftere en deres jævnaldrende. Hvad skyldes disse pludselige kramper og hvordan kan må få bugt med dem, hvis det er noget man oplever ofte? Ønsker du svar på disse spørgsmål, skal du blot læse videre i denne artikel for at danne dig et overblik over eventuelle løsninger på dette problem. 

Der findes mange forskellige mulige grunde til af kramper i benene opstår. Det kan eksempelvis skyldes muskeltræthed eller et ubalanceret indtag af vand. Uanset hvad dine kramper i benene skyldes medfører det dog ubehag og kan i visse tilfælde forstyrre nattesøvnen og den normale hverdag. Læs videre for at for svar på hvad der er grunden til dit problem med kramper og mindsk risikoen for kramper i benene. 

Mange forskellige grunde 

Der findes mange mulige årsager til at kramper i benene opstår. Der er dog i de fleste tilfælde 4 hovedårsager til at disse kramper opstår så ofte. Kramperne kan muligvis skyldes at du i en længere periode har stået eller siddet i samme stilling. Hvis du har stået på samme måde i lang tid ad gangen kan dette udløse et krampeanfald i benene. Kramperne kan også skyldes væskemangel eller problemer med kroppens væskebalance.  

Den tredje mulige årsag til krampeanfald i benene kan være grundet hård træning. Hvis du har rørt dig mere end normalt eller du har været til en fysisk krævende træning, kan dette sagtens føre til kramper. Den sidste hovedgrund kan være medicin, der har kramper som bivirkning.