Asiatisk mad er sundere end du tror

Sponsoreret indhold:

I den Asien har de helt traditionelle madretter og madoplevelser for os turister. Asiatisk mad bliver ofte forbundet med en masse indbagte retter i form af kylling, rejer, forårsruller mm. Der er dog et langt større spektrum af madretter, som ikke indeholder mange kalorier eller friture.

De asiatiske retter er spækket med mange sunde og uroligt lækre retter, hvor helt særlige ingredienser indgår. De sunde retter kendetegnes ofte ved, at de indeholder ris eller nudler, chili og ingefær. Der er dog også et hav af andre ingredienser, som også ofte optræder, og som vil have en positiv effekt på din træning og sundhed.

Hvordan gavner det din sundhed?

Asiatisk mad er ofte forbundet med stærke retter, som samtidig er fuld af smag. Det stærke kommer ofte fra ingredienserne chili og ingefær, hvilket har flere sundhedsmæssige fordele. Ingefær har en effekt på kroppen, som bekæmper betændelse/inflammation, slidgigt og muskelømhed. Ligeledes sætter chili gang i din forbrænding, hvilket også er en af årsagerne til, at du får det varmt, når du spiser chili.

Derudover er de asiatiske lande også særlig kendte for deres supper, som ene og alene ikke er særlig kalorieholdige. Det vil sige at du kan drikke/spise forholdsvis meget suppe, uden at du indtager alt for mange kalorier. Udover suppen alene, indeholder supperne ofte en form for protein i kraft af oksekød, svinekød, and eller kylling. Disse proteinkilder er en nødvendighed for din generelle træning og sundhed som helhed. Sidst men ikke mindst, så er supperne også ofte spækket med grønsager. Grøntsagerne indeholder den sidste del du har brug for, hvilket er det fulde spektrum af vitaminer. Vitaminerne hjælper på at øge immunforsvaret, træthed, uro i kroppen mm.

Det overstående tager kun udgangspunkt i deres supper, hvilket kun er en brøkdel af de sunde og kendte asiatiske retter. Asien som helhed er nemlig også dygtige i forhold til retter inden for wok, nudel og risretter, som ligeledes er fuld af næring til dig som træner eller blot ønsker en sund livsstil.

Asiatiske snacks

Alene er de asiatiske lande ikke kun dygtige til at benytte sig af de mest kendte proteinformer. De formår også at bruge havets gaver på meget forskellige måder. Herhjemme kommer det særligt til udtryk i sushi, som med årene er blevet mere og mere populært.

Udover sushi, så formår de også at lave meget anderledes snacks end hvad vi er vant til herhjemme. Her har de lavet snacks med rejer, blæksprutter, tang mm. Disse former for snacks er alene et godt alternativt til dig som træner eller bare ønsker en sund kost. De 3 ingredienser indeholder nemlig Omega 3, hvilket vi herhjemme ikke er særlig gode til at få.

En helt anden form for snacks, som også er blevet utrolig populær herhjemme, er bubble tea. Bubble tea er små runde tapiokapærer som er hovedingrediensen. Overordnet er sukkerindholdet i bubble tea meget højt, hvilket skyldes de forskellige sirupper der tilføjes. Dog indeholder de alle helsefordelene fra alm. Te, og derfor har du også mulighed for at tilpasse din bubble tea alt afhængig af din sundhed. Du kan læse om den sunde drik her