Stort udvalg af cykler og cykeludstyr til alle cyklister

Sponsoreret indhold:

Cyklen er en helt fantastisk opfindelse! Hvad end den bruges til hverdagstransport, eller til de hæsblæsende og krævende konkurrencer, så er der en cykel og en cykelsport til langt de fleste. Hvis du er ny til cykling, eller søger at optimere din tid i sadlen, så er du landet det helt rigtige sted. Vores cykeleksperter hos Bikester.dk har samlet en masse gode tips og tricks til hvordan, du kan tilpasse og justere din cykeloplevelse. Fra hverdagens aktive afbræk til de udfordrende trails. Her, kan du lære mere om cykeltyper- og udstyr, så du kan finde det perfekte match til netop din cykelstil.

Sådan personliggør du din citybike

Der er en helt unik frihedsfølelse i at sætte sig op i sadlen og suse afsted til alle livets gøremål. Hvis du primært bruger din cykel som transportmiddel i hverdagen, så er det vigtigt at din cykel er gearet til mange timers ugentlig kørsel. Det er derfor essentielt, at du har skærpet fokus på din komfort. Den typiske hverdagscykel er den klassiske citybike. Denne cykel kommer ofte med en blødere og bredere sadel, samt et lidt tykkere dæk. Citybikes kommer både med- og uden elmotor, hvor de klassiske ikke-eldrevne modeller typisk vejer mindre. Når du har valgt den helt rigtige bycykel er tiden ind til, at indstille den efter dine mål. Du kan selvfølgeligt få en kyndig medarbejder i din lokale cykelhandler til at justere cyklen for dig, men med det rette udstyr, kan du sagtens gøre det selv. Du skal primært fokusere på sadlens højde og vinkel, samt styrets placering. Hvis du dagligt har tunge tasker, udstyr eller bøger med dig, kan det være smart med en robust kurv foran på styret. Kurven lader dig have mere med rundt, men giver også godt mulighed for at pynte din cykel, så den afspejler din personlige stil. Hos Bikester.dk har vi altid et stort udvalg af cykler og cykeludstyr, så du kan finde det perfekte match til dig.

Sådan finder du den rette mountainbike

Hvis du elsker friluftsliv, cykler og masser af adrenalin, så er mountainbiking med sikkerhed en sport for dig. MTB er ikke nødvendigvis en gear-tung sport, men den sætter alligevel store krav til din cykel. Nye teknologier har gjort sporten både sjovere og mere tilgængelig, men de har også gjort udvalget af mountainbikes enormt. Hvis du har besluttet dig for, at give dig i kast med denne fantastiske cykelsport, så er der overordnet fire typer at vælge imellem. Cross Country, Trail, Downhill og Enduro. Cross Country er for dig, der ønsker en cykel som virkeligt kan præstere uphill og under lange distrancer, der kræver udholdenhed og effektivitet.

Trail cykler er de perfekte all-rounders, da de har mere suspension og præsterer godt i langt de fleste typer terræn. Downhill cykler er designet til det stejle og udfordrende terræn. Disse modeller er lavet til fart, hvilket gør dem perfekte som kompagnon til en vandretur, hvor du vil tage den i fuld fart fra peak til bund. Denne cykel er derfor ideel for dig, som elsker fart over feltet. Enduro cykler, også kaldet all-mountain er for dig, som virkeligt ønsker at give dig i kast med udfordrende terræn og krævende climbs op ad bakke. Denne cykel er robust, så hvis du egentligt har valgt mountainbiking for at opleve masser af airtime, så er en enduro cykel et stærkt valg.

Pas godt på hovedet med den rigtige cykelhjelm

Hvad end du cykler for den daglige motion, de hårde climbs eller hæsblæsende downhill oplevelser, så er det vigtigt at du har det rette udstyr. Først og fremmest, skal du tænke på din sikkerhed. Det er nemlig alfa omega for din præstation, at du føler dig sikker i sadlen

Først og fremmest, skal du finde dig den rigtige hjelm. Hvilken hjelm du bør vælge, afhænger af din fortrukne cykelsport. Hvor mountainbiking kræver ekstra ventilation, let konstruktion og slidstærke materialer, kræver hverdagens cykelture en komfortabel pasform, samt et look der gør, at du faktisk husker at få hjelmen på når du tager hjemmefra.