Sådan optimerer du din træning

Sådan-optimerer-du-din-træning

Nogle gange kan hele træningsverdenen føles som en jungle, som man har svært ved at finde vej igennem. Der findes forskellige teknikker og forskellige holdninger til, hvordan man bedst træner. Derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du kan optimere netop din træning.

Hav et mål

Noget af det vigtigste at have styr på når det kommer til træning er, hvad man gerne vil have ud af det. Alle har forskellige grunde til at de træner, så derfor skal træningen tilrettelægges efter det specifikke behov. Allerede inden du starter med at træne er det en god idé at tænke over, hvad du gerne vil have ud af din træning. Vil du tabe dig? Få mere muskelmasse? Vedligeholde din nuværende krop? Eller træner du bare for sjov? Der er mange øvelser som svinger i intensitet, så det handler om at lave det perfekte træningsprogram til lige netop dig.

Få styr på kosten

Udover at vide hvad man vil, skal man også have styr på kosten. Din kost og motionen går hånd i hånd, så de afhænger meget af hinanden. Hvis du ikke har energi, fordi du ikke har spist nok eller spist det rigtige, får du ikke ligeså meget ud af din træning, fordi du mangler energi. Og hvis du går ned at træner for derefter at spise usundt, mister du alt det du lige har trænet. Dog kan energien godt være svær at finde indimellem, så derfor er kosttilskud en god idé. Der findes kosttilskud som fungerer som et boost til træning, hvor de indeholder proteiner, som er med til at opbygge muskler. Du kan læse mere om, hvilken form for kosttilskud som passer dig bedst på Kosttilskudguiden, så du hurtigt kan få et overblik.

Vær realistisk

Når kosten og målet er på plads, mangler træningsprogrammet. Det er virkelig vigtigt, at programmet bliver lavet ordentligt, så man får det ud af træningen som man ønsker, og for at man ikke kører træt i det. Det er så vigtigt at sørge for, at de øvelser eller maskiner man sætter på programmet, passer til de ønsker man har til sin træning. Man kan eventuelt tage fat i en personlig træner, som lynhurtigt kan lave et program til dig, så du aldrig er i tvivl om, at du laver de helt rigtige øvelser. Man kan også lave det selv, men man skal bare researche og være sikker på, at det hele stemmer overens. Du skal heller ikke fylde for meget på, eller gøre det for hårdt til at starte med. Du skal gerne starte lidt blødt op, og derefter kan du justere efter behov, det er bare vigtigt at holde sig realistisk, så man ikke ødelægger sin krop eller sin lyst til at træne.