Magnesiumtilskud kan gavne kroppen

Magnesiumtilskud kan gavne kroppen

Der er mange gode måder, hvorpå man kan få en sund krop, om det er at dyrke meget motion, kun spise sunde ting eller noget andet.

Dog er det vigtigt at huske, at nogle gange er det vigtigere først at sørge for, at kroppen har sine nødvendige materialer, før man begynder at træne den. En af de nødvendige materialer er magnesium, og får man ikke nok at det fra kosten, så kan et magnesium tilskud være en god idé.

Hvad gør magnesium?

Magnesium er en af de mest almindelige materialer i kroppen, og det indgår i rigtig mange forskellige processer. Det er især vigtigt for kroppens stofskifte, hvor det arbejder sammen med hundredvis af forskellige enzymer.

Magnesium har mange forskellige funktioner i kroppen, men en af de vigtigste er, når den sender nerveimpulser til hjertet og musklerne. Det er på den måde, at man kan bruge kroppen og musklerne normalt. Det betyder eksempelvis også, at har man ikke nok magnesium, så kan man få et unormalt blodtryk.

Andre tegn på at man kan mangle magnesium er eksempelvis forøget træthed, mindre appetit og svagere muskler. Symptomerne minder også meget om manglen på calcium, som er et andet vigtigt stof i kroppen.

Hvor meget magnesium skal man have?

En normal mand skal gerne indtage 350 mg magnesium om dagen, og en normal kvinde 280 mg. Det er dog så heldigt, at man sagtens kan indtage denne mængde gennem normal mad. Især salater, chokolade og fuldkornsprodukter indeholder meget magnesium.

Det er også heldigt, at kroppen ikke tager skade, hvis man får for meget af stoffet, så er man i tvivl om, hvorvidt man får nok, så kan et tilskud af magnesium være en god idé. Kroppen er nemlig rigtig god til at skille sig af med en overskydende mængde via urin. En af de værste bivirkninger ved for meget magnesium er diarré.

Der er dog nogle tidspunkter, hvor man skal være ekstra opmærksom på, om man nu overhoved får nok magnesium. For en normal person er tilskuddet via kosten nemlig nok, men er man på en slankekur, drikker man meget alkohol, har man kronisk diarré eller er man i gang med en langvarende behandling af en vandbaseret medicin, så kan en mangel på magnesium forekomme.

Det kan også forekomme, hvis man er syg. Ved disse tilfælde vil der dog normalvis også være en mangel på andre mineraler, så kontakt til lægen kan være en god idé.