Hvor hurtigt kan man afbetale et minilån?

Når man skal låne penge, så er det altid vigtigt at du ved at du kan betale lånet tilbage igen indenfor den aftalte tid. Men hvor hurtigt kan du reelt set betale et minilån tilbage igen? Det kigger vi på i denne artikel, hvor vi også kommer til at fortælle omkring hvad et minilån er og hvordan det fungere.

Hvad er et minilån?

Hvad er et minilån?
Hvad er et minilån?

Minilån er den type lån som er af de helt små lån. Når du optager et minilån, så optager du et lån som ikke er særlig stort, men som ofte også kræver at man betaler lånet tilbage indenfor relativt kort tid. Du kan f.eks. se et Leasy minilån og andre hurtige minilån her hvor man ved mange af disse typer lån skal betale lånet tilbage igen indenfor 12 måneder og nogle af lånene indenfor helt ned til 3 måneder. Det skal med andre ord være realistisk at man kan få afbetalt lånet meget hurtigt.

Når man optager minilån så er det ofte i et niveau der ligger fra omkring 1000 kroner og op til 10.000 kroner. Det betyder at det ofte er noget man skal have købt her og nu som der bliver lånt til eller måske til mad og andre fornødenheder i hverdagen. Derfor er renten på et minilån også ofte en smule højere fordi beløbene er så små, og afbetalingstiden er så kort.

Hvor hurtigt kan man afbetale et minilån?

Ved langt de fleste låneudbydere, så kan man reelt set afbetale sit minilån når som helst. Der er ingen bestemt tidsperiode som det kræver at man tager lånene i andet end at man har muligvis en periode hvor man maksimalt kan aftale lånet over. Men hvis du opretter et lån hos en udbyder, så skal du som regel kunne forvente at du kan aftale lige så snart du har pengene. Der er dog forskel fra låneudbyder til låneudbyder, så sørg for at tale med din udbyder omkring hvordan din aftale er strikket sammen.

Men det er altid en god i de at få afbetalt lånene så du ikke sidder med pengene på kontoen og betaler renter til et lån hvor du reelt set ikke har nogen grund til at have selve lånet fordi du sagtens kan få det afbetalt.

Hvad er renten på disse lån?

Når du optager et minilån så er renten som regel en smule højere end den er på de større lån. Det er der en ganske simpel årsag til, da langt de fleste låneudbydere trods alt lever af at kunderne låner penge af dem, mens deres afkast er selve renten og de udgifter som er forbundet med lånet. Og jo mere du låner jo billigere i procent bliver det at tage lånet, mens oprettelsesudgifterne ved de små lån fylder en del mere end de gør ved de store lån.

Du skal idag grundet ny lovgivning forvente maksimalt kun at betale 35% i ÅOP på lån, mens lånevirksomhederne kun må reklamere rundt omkring med lån på 25% i ÅOP. Det betyder kort sagt at du ikke kan komme til at betale mere end 35% i årlige omkostninger i procent til lånet uanset hvilket lån du optager. Så hvor du før kunne komme til at betale en ÅOP på over 800% så er du nu langt bedre stillet som forbruger der bare ønsker at optage et mindre lån.