Hvilken slags protein er bedst til opbygning af muskelmasse?

Hvilken slags protein er bedst til opbygning af muskelmasse

Den bedste slags protein til at opbygge muskelmasse, er det protein som både bliver fordøjet og absorberet godt af kroppen og som giver en masse af de essentielle aminosyrer og leucine især.

Det er især vigtigt at få de essentielle aminosyrer, som er musklernes byggeblokke og leucine er den af dem som direkte stimulere muskelvækst. Det er derfor at studier har vist at mængden af leucine i et måltid direkte påvirker mængden af proteinsyntesen, som et resultat af dette. Med andre ord, så betydet det at mad som har et højt indhold af leucine har et højere muskelopbygnings potentiale end mad som har et lavt indhold af leucine.

Så den mad som møder dette kriteria er fedtfattigt kød fra eksempelvis oksekød, svinekød, kylling og kalkun, men også æg, soja, tofu, ris, andler og bønner og mere eller mindre også i den rækkefølge.

Som du nok kan gætte, så er det en masse animalske produkter, men du kan også opbygge en masse muskelmasse som en vegetar eller endda en veganer, hvis du vælger nogle gode proteinvalg. Mange folk tror at planteprotein er dårligt protein og ikke er muligt at opbygge muskelmasse med, men undersøgelser viser noget andet. Planteprotein er ikke dårligt protein, men noget af det kan ikke fordøjes og absorberes særligt godt i kroppen og noget af det har også et lavt indhold af aminosyrer og særligt lavt indhold af leucine som gør at det ikke altid er er det bedste valg til opbygning af muskelmasse.

Som eksempelvis så giver 275 kalorier af broccoli, hvilket altså svar til 4,2 kg, vil give dig omkring 1 gram leucine, hvor du for de samme kalorier af en steak kan give dig 2,5 gram leucine i stedet.

Vi ved også at planteprotein ikke absorberes lige så godt generelt set, som animalsk protein gør, men igen, hvis du vælger klogt når du skal planlægge dine måltider, så kan du sagtens klare dig med meget lidt eller ingen animalske madvare.

Når vi snakker om protein kosttilskud, så er de bedste valg æggeprotein, whey protein, casein protein som er mine personlige favoritter når det kommer til at opbygge muskelmasse, og særligt Whey Isolat, som nærmest er rent protein og derudover så optages det utroligt godt i kroppen og det har et rigt indhold af de essentielle aminosyrer og særligt leucine.

Jeg bruger selv en whey Protein, som er naturligt sødet og smagsfuld og kommer fra kvalitets valle.

Du kan købe denne proteinpulver ved at klikke her.