Derfor er det vigtigt at varme op inden træning

Sponsoreret indhold:

Hvis man er bare en smule seriøs med sin træning, så burde man vide hvor vigtigt det er at varme op inden man går rigtigt i gang. Og det er sådan set lige meget om man løbetræner, styrketræner eller noget helt tredje – opvarmning er ikke blot med til at forhindre skader, men det sørger også for at kroppe kører på alle cylindre, således du performer allerbedst.

Men hvorfor er det i virkeligheden SÅ vigtigt? Og har alderen noget at sige? Vi kan vel alle huske hvordan vi rendte rundt i fuldt sprint på ingen tid, og uden opvarmning da man var barn – men det var dengang. I denne artikel bliver du forhåbentligt lidt klogere på hvorfor det er så vigtigt at gøre kroppen klar inden træning.

Du placerer dig selv i et andet mindset

En god opvarmning er selvfølgelig for at undgå skader, og for at kroppen er klar til en hård træning, men det er ikke det eneste. Nej, for når du begynder at varme op, klargør du også dit mindset, og forbereder dig på hårdt arbejde. Det er sjældent at træning er decideret behageligt, og mere ofte end ikke er det decideret ubehageligt og hårdt. Derfor er det vigtigt at man er klar mentalt til at træne, hvis man vi have så meget ud af sin træning som overhovedet muligt, og det gør man på bedst mulig vis ved at varme op, og dermed placerer sin mentale tilstand i ”go mode”.

Der findes mange forskellige måder at varme op på

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal varme om er det ikke helt uden grund, for der er nemlig rigtig mange måder at varme op på. Nogen løber lidt på løbebåndet, andre strækker en smule og nogle laver helt andre mobile øvelser for at klargøre kroppen til fysisk aktivitet. En af de bedste måder at varme hele kroppe op på er helt klart at tage en tur på en romaskine efterfulgt at lidt active stretch. Romaskinen sørger for at de fleste muskelgrupper bliver varme, og strækker du lidt aktivt efterfølgende er muskelfibrene også klar til belastning.