Sådan plejer du bedst muligt din krop, når du restituerer!

igodform.dk, Sådan plejer du bedst muligt din krop (1)

Som du nok ved, så er restitution yderst vigtigt for dig, når du træner. Restitution er når din krop genopretter sig efter en hård træning, og er særligt vigtigt hvis du træner styrketræning, hård konditionstræning eller er løber. Hvis du ikke restituere, kan du risikere skader, og derfor er det væsentligt at holde en pausedag efter en hård træning. I denne artikel kommer vi med tips til, hvordan du bedst muligt plejer din krop og udnytter tiden, når du restituerer.

Forkæl dig selv med en kropsmassage

Hvis du træner regelmæssig og samtidig har mange andre bolde i luften i dit liv, så har din krop nok ikke som meget tid til at slappe af, som du måske ville ønske. Derfor er det en god idé at forkæle dig selv på dine restitutionsdage. Hvis du har været ude for en masse hårde træninger i en lang periode, kan dine muskler formentligt godt være rigtig ømme og trænge til en god behandling. Derfor er det væsentligt for dig at overveje at få en kropsmassage. Hvad end det er en decideret sportsmassage, som er ekstra god til dig som træner meget, eller blot en velværemassage. Din krop vil helt sikkert takke dig, og du er klar til endnu en træning dagen efter.

Trænger dit hår til en kærlig hånd?

Hvis du er løber eller blot træner meget, så har du formentligt (som kvinde) tit opsat dit hår i en elastik, for at få det væk fra ansigtet under træningen. Dette kan godt være hårdt for dit hår, idet elastikken kan stramme for hårdt, og dermed skade dine hår, så de ender med at knække. Det kan også være, at du er vant til at træne meget og derfor vasker dit hår meget, og dette er også med til at skade håret, da det ikke er sundt at vaske det for ofte. Hvad end grunden er, så er det altid en god idé at sørge for, at dit hår er sundt og raskt. Hvis du bor i Odense eller omegn kan du med fordel tjekke frisørakademiet Odense ud, som helt klart kan hjælpe dig med at få sundt og raskt hår.

igodform.dk, Sådan plejer du bedst muligt din krop (1)

Få slappet af og sovet ud

For at pleje din krop på bedst mulig måde, når du restituerer, er en helt simpel ting, du kan gøre bare at slappe af. Ved at få slappet af i kroppen og få sovet det antal timer, som du burde, så præsterer kroppen bedst mulig. Så på dine restitutions-dage kan du med god samvittighed smide dig på sofaen, se noget NetFlix, slappe godt af og gå tidligt i seng. Din krop har brug for afslapning og søvn, og dagen efter er du sikker på at få en god og forbedret træning.