Bæredygtigt hundefoder takket være insektprotein

Ligesom mennesker har hunde et økologisk fodaftryk. Hvor stort dette er, påvirkes i høj grad af typen af ​​hundemad. Bæredygtige produkter kan hjælpe med at reducere den miljøforurening, der er forbundet med hundens ernæring.

 

Konventionelt landbrug skader miljøet

 

Som det er almindeligt kendt, indeholder hundefoder kød for at forsyne de firbenede venner med animalske proteiner og fedtstoffer. Moderne konventionelt landbrug er imidlertid ansvarlig for store miljøødelæggelser.

 

Allerede i dag bruges omkring 75 procent af alle landbrugsområder verden over til husdyr og dyrkning af dyrefoder. I Sydamerika ryddes enorme områder af regnskoven, også kendt som jordens grønne lunger, hvert år.

 

Derudover forbruges store mængder vand i kødproduktion, og jord og grundvand er forurenet mange steder.

 

Derudover producerer kvæg, hvoraf næsten en milliard holdes på verdensplan, enorme mængder metan, når de fordøjer deres mad. Metan er mange gange mere skadeligt for klimaet end CO2 og bidrager som drivhusgas betydeligt til menneskeskabte klimaændringer.

 

Vegansk hundefoder er ikke en løsning

 

Heldigvis er emnet bæredygtighed i stigende grad kommet i offentlighedens søgelys i de senere år. Ved køb af mad er hundeejere også mere opmærksomme på, hvor stor miljøpåvirkningen af ​​det respektive produkt er.

 

En trend, der har udviklet sig som følge heraf, er vegansk hundefoder, der indeholder vegetabilske proteinkilder i stedet for animalske kilder. Dette kan i første omgang være en fornuftig beslutning og bestemt også lette miljøet. For hunde er ændringen til vegansk mad dog forbundet med store ulemper.

 

Fordøjelsessystemet hos semi-kødædende dyr er derfor specialiseret i at fordøje hovedsageligt animalske fødevareingredienser. Med hensyn til fordøjelighed kan vegetabilsk protein normalt ikke konkurrere med animalsk protein. Derudover indeholder vegansk hundefoder nogle gange uegnede olier og ringere ingredienser, hvilket også påvirker dets fordøjelighed.

 

På trods af formodede fordele for miljøet bør ansvarlige hundeejere derfor under alle omstændigheder undlade at fodre deres firbenede ven med vegansk hundefoder.

 

Bæredygtigt og artstilpasset hundefoder

 

Hundefoderproducenten Bellfor har altid lagt stor vægt på bæredygtighed. Ikke desto mindre kommer en behovsbaseret sammensætning af firmaets produkter altid først. Bellfor tilbyder derfor bevidst ikke vegansk hundefoder.

 

I stedet har Bellfors team af eksperter udviklet en helt særlig løsning med forskellige insektbaserede varianter, som gør hundemaden både bæredygtig og artstilpasset.

 

Bellfors bæredygtige hundefoder indeholder larverne fra den sorte soldaterflue (Hermetia illucens) som proteinkilde. Proteinet, som er fremstillet af disse, er let at fordøje og har en høj biologisk værdi. Foderet indeholder alle de aminosyrer, der er afgørende for hunde, og kan fordøjes lige så let af firbenede venner som klassiske varianter.

 

Samtidig viser de sparsommelige insektlarver sig at være et miljøvenligt alternativ til kød. De kræver relativt lidt plads og bruger deres foder meget effektivt. Derudover producerer larverne ingen klimaskadelig metan, og vandforbruget ved produktionen af ​​insektproteinet er også relativt lavt.

 

Bellfor-produkter baseret på insekter

 

Bellfor er en pioner inden for brug af insekter som proteinleverandør til hundefoder. Firmaet lancerede de to første typer af insektbaseret tørfoder tilbage i 2016 og har siden regelmæssigt udvidet sit sortiment til miljø- og kvalitetsbevidste hundeejere.

 

I dag kan du vælge mellem følgende insektbaserede produkter:

 

● Tørfoder

● Vådfoder

● Hundegodbidder

● Kosttilskud

 

Konklusion: insekter er bæredygtige og sunde

 

Som du kan se, er insekter ikke kun et bæredygtigt alternativ til kød som proteinkilde. De giver også mulighed for artstilpasset fodring uden at gå på kompromis med kvaliteten og fordøjeligheden.

 

Hvis du undrer dig over, hvordan du kan fodre din hund bæredygtigt uden at skulle skifte til en plantebaseret kost, bør du helt sikkert se nærmere på de innovative produkter med insekter fra Bellfor.