Styrk blodcirkulation i benene med støttestrømper

Styrk blodcirkulation i benene med støttestrømper

Har du været sengeliggende i lang tid eller døjer med vand i benene som følger af medicin eller graviditet, kan et par støttestrømper hjælpe dig. Strømperne øger nemlig boldcirkulationen i benene.

Hvad er støttestrømper?

Støttestrømper er strømper, som har til formål at presse på benet. På den måde bliver veneklapper og muskler nemlig presset sammen, hvilket betyder, at kroppens kredsløb af blodet bliver forbedret. Dette kan være en god ting, hvis man for eksempel er sengeliggende. 

Der er forskel på støttestrømper og kompressionsstrømper, selvom udtrykkene ofte bruges uden, at man skelner. Kompressionstrømper er nemlig oftest ordineret af lægen eller en specialist, mens støttestrømper bæres af raske mennesker, der ønsker at forebygge blodpropper eller vand i benene som følge af medicin eller graviditet.

Hvornår skal man børe støttestrømper?

De er muligt at få støttestrømper i alle størrelser, og derfor findes der også støttestrømper, der passer til din kropstype. Støttestrømper kan eksempelvis være gode at bruge, hvis du har ligget i sengen over en længere periode.

Når du ikke sommetider er i bevægelse, kan det nemlig blive sværere for din krop at pumpe blodet rundt i kroppen. Det er vigtigt, at blodet bliver pumpet rundt som det skal, da det sikrer, at alle kroppens celler får den ilt, som de har brug for. 

Styrk blodcirkulationen

Vil du styrke blodcirkulationen mere permanent uden at gøre brug af støttestrømper, er det en god idé at dyrke motion. Her bliver hjertet nemlig trænet hvilket betyder, at styrken til at pumpe blodet rundt i kroppen forøges. 

Hvis din træning skal have en effekt, må du sørge for at træne regelmæssigt. Dette kan være svært at holde fast på, hvis du har en travl hverdag. Derfor er det en god idé at alliere dig med en træningsmakker. På den måde kan I nemlig hjælpe hinanden med at komme ud af døren.