Dette indhold er sponsoreret
Der hersker ingen tvivl om, at solen er sund for os. Det er en vigtig kilde til det vigtige D-vitamin, som mange mennesker kommer i underskud af om vinteren, hvor solen heroppe i de nordiske lande skinner langt mindre. D-vitamin har mange gavnlige effekter som hjælper bl.a. kroppen med at optage kalk og holde immunsystemet intakt. Men faktisk så er solen den største risikofaktor for, at man kan udvikle hudkræft. Derfor bør man være ekstra forsigtig, når man løber en tur udenfor om sommeren. Der findes nemlig både et tidspunkt og en måde, hvorpå man kan nyde de dejlige solskinstimer. Får man hudkræft kan det være en fordel at besøge hudkraeftklinikken.dk, for at få hurtigst muligt hjælp.
Indholdsfortegnelse
Hvorfor skal man passe på solskinnet?
Solen udsender ultraviolette stråler, og får man for store mængder af dem, så kan det øge risikoen for at få hudkræft. Der findes tre forskellige UV-stråler, som kommer fra solen. Det er strålerne UVA, UVB og UVC. UVC bliver stoppet af jordens ozonlag, mens UVA og UVB fortsætter ned til os på jorden. UV-strålerne fortsætter direkte ind i vores hudlag, hvor de kan være med til at skade cellerne i kroppen. Derfor er det vigtigt, at man tænker over, hvornår og hvor længe man er i solen.
Derfor kan man med fordel planlægge ens løbetur, så man undgår for meget sol om sommeren. Er man direkte i solen mellem klokken 12-15, så bør man være ekstra opmærksom på ens hud, og give huden en omgang solcreme. Faktisk så er antallet af danskere, der er vendt hjem fra deres sommerferie med en forbrænding fra solen steget de sidste par år ifølge Kræftens Bekæmpelse. Det allervigtigste er at undgå forbrændinger, for er man først blevet forbrændt, så har ens hud virkelig taget skade.
Hvordan får man sunde solvaner?
Solen er sund, da den bidrager til ens D-vitamin, men som med så mange andre ting i verden, så bør man have alt med måde. Derfor kan man følge nogle nemme råd til at få sunde solvaner. Først og fremmest så bør man lade ens hud langsomt vænne sig til solen inden en lang løbetur. På den måde vil huden få opbygget et beskyttende pigment. Det andet råd er, at man bør for alt i verden undgå at blive solskoldet. Derfor kan man med fordel på ens løbetur løbe med kasket og gerne inde i en skov. Tredje og sidste råd lyder på, at man bør undgå at løbe i tidsrummet 12-15, da det er der UV-strålerne er på deres højeste. Følger man rådene, så behøver man ikke være solforskrækket.