Boost din selvtillid – og gør dine workouts mere effektive

Sponsoreret indhold:

Alt for mange mennesker lader frygt og dårlig selvtillid afholde dem fra en sund livsstil og de mange glæder, der følger med den. Har du et brændende ønske om at blive stærkere, i bedre form og øge dine chancer for at leve et langt liv – men kan du bare ikke rigtigt overskue, hvor du skal starte? Så har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du får selvtilliden til at gøre træning til en fast del af dit liv, lige her.

Tænk positivt og dyrk dine styrker

Måske lyder det overfladisk – men når du føler dig lækker, så gør du altså bare en væsentligt bedre indsats. Dette gælder i høj grad også, når det kommer til din træning. Særligt i fitnesscenteret kan det være supersvært at fokusere på dine egne fremskridt, hvis selvtilliden ikke helt er fulgt med endnu. Øjnene finder hurtigt den slankeste, største eller mest fleksible person i lokalet, og med det samme rammer mindreværdskomplekset.

Der er dog kun én løsning på dette, og den starter med dig selv. Dine usikkerheder bunder i en dårlig mentalitet, som du med lidt arbejde sagtens kan komme af med – og erstatte med positiv tænkning og absolut ingen sammenligning medmindre, det er for at blive inspireret af andre til at forny din træning. Det handler om at finde den slags motion, du er god til og nyder at dyrke – og at tage skyklapper på overfor hvem, der i dine øjne er ”bedre” til det end dig.

Find din fitness-stil

Et sted, du kan starte med at booste din selvtillid for at motivere dig selv til at træne mere, er i dit klædeskab. Hvis du f.eks. som kvinde kun har gamle, slidte T-shirts og dine træningsshorts fra gymnasiet, er det intet vidunder, at du føler dig malplaceret i et fitnesscenter – fyldt med toptrænede babes i tætsiddende, matchende træningssæt. Er du normalt glad for at gøre noget ud af dig selv med flot, feminint tøj eller stærke looks, du føler dig badass i – og den ekstra selvsikkerhed på arbejdet eller i skolen, dit tøjvalg giver dig? Så prøv at overføre denne tankegang til dit træningstøj. Begynd at opbygge et klædeskab specifikt til træning, som du kan være stolt af. Har du ikke lige økonomien til at kaste penge efter det hele med det samme? Så start f.eks. med at investere i et par gode træningstights, der både sidder og føles fantastiske på dig – og tilføj resten efterhånden, som du lærer din træningsstil bedre at kende.