Bibehold din træningsmotivation igennem studiestart

Bibehold din træningsmotivation igennem studiestart

Det kan være svært at holde formen ved lige når man går igennem en hård studiestart. Man er småstresset over de mange nye indtryk og bølge af informationer man får smidt ned over sig. Det kan ovenikøbet være at man er flyttet til en ny by, hvor man f.eks. også skal finde sig til rette i sin nye lejebolig i aalborg, fremfor sine vante rammer på sjælland. Oftest vil vejret på dette tidspunkt af året også begynde at vende, så hverdagen bliver mere mørk, grå og regnfuld, og det er derfor forståeligt at energiniveauet vil dykke og dermed også ens motivation til at træne.

Men man skal huske at passe sin form og ikke mindst helbred. Derfor bringer vi dig her 3 gode bud på hvordan du kan holde motivationen ved lige igennem en svær tid.

 Skemalæg din træning

Det største skridt du kan tage imod at bibeholde din form og motivation, er for det første at komme afsted ned og træne. Det kan du hænge dig selv op på ved at skemalægge din træning så du får opbygget en rutine og derefter holde den. Det vil være en fordel at finde en træningsmakker, som forpligter dig og giver ansvar. Så når du ligger derhjemme i sofaen og har svært ved at komme op, så vil risikoen for at skuffe, ikke kun din makker, men også dig selv, være en stor motivation.

Man skal så vidt man kan, forsøge ikke at give sig selv for lange pauser mellem sine træningspas, for ellers vil ”guleroden” forsvinde. Man opnår derved ikke sine personlige mål, hvad end det er at træne for udseende, helbred, konkurrence eller bare for at have det godt, og så kan det være ekstra svært at holde motivationen oppe.

 Søvn, søvn og mere søvn

Det kan ikke stresses nok hvor vigtig søvn er for os. En god nattesøvn kan føre til en række fordele for dit helbred og kurere rigtig mange ”hverdagsproblemer”. Søvn påvirker nemlig både vores psykiske og fysiske velvære mere end man lige går og tror. Som tommelfingerregel anbefaler man børn under 18 år at sove hele 9-10 timers søvn hver nat, og voksne 7-9 timer. Hvis man konsekvent ikke rammer disse mængder, kan det medvirke til at man er træt, energiløs, gnaven og man har ikke det samme overskud i løbet af en dag, hvad end det kommer til skolearbejde eller træning.

En lille genvej

Du har skemalagt din træning. Du ved du SKAL ned og træne efter en trættende dag på studiet, men du havde en vigtig aflevering aftenen inden som medførte at du kom sent i seng. Du mangler energi. Pre-workout pulver har vist sig at være en glimrende genvej til hurtig energi og kan booste din energi på få minutter. Det anbefales at købe fra velkendte danske producenter så man er sikker på, at det man indtager, er af tilfredsstillende kvalitet.