4 gode råd til at komme i form

4 gode råd til at komme i form

I december måned er det svært at komme uden om de mange fristelser, der er her, der og alle vegne. Man kan dårligt bevæge sig uden for sit hjem uden at få stukket en paptallerken med æbleskiver og et krus gløgg i hænderne.

Det kan derfor være temmelig svært at have fokus på motion og træning, når hver weekend står på julefrokost. Men det betyder ikke, at det er umuligt. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du kan komme i god form i december måned – og resten af året!

1. Få hjælp fra en personlig træner til at nå dine mål

Det er en del lettere at komme i god form, når man bruger den rigtige træningsform og den rigtige teknik. For vi mennesker er ikke bygget ens, så hvad der virker godt for én person, er måske ikke det rigtige for en anden. Og nogen er til cardio, mens andre til styrketræning.

Hvis du vil have helt styr på træningsteknikken og hjælp fra en, der kan sit håndværk, kunne det være en rigtig god idé at vælge at få en personlig træner. Her får du skræddersyet din træning, så den passer til dig, og sammen kan I finde en målsætning, I skal gå efter i fællesskab. Skal du have hjælp til at komme i form? Klik her og kom i form nu.

2. Lav mikro træningspas

Træning behøver ikke være timevis af selvpinsel og fråde om munden. Du kan sagtens gøre træning til en del af din hverdag ved at indføre små træningspas i løbet af dagen, som du ikke mærker. Men små enkelte øvelser fordelt over hele dagen giver bonus på den lange bane. Det er bare et spørgsmål om at gøre det til en rutine.

Så prøv at få små træningspas ind i din hverdag. Eksempelvis kan du lave 10 squats eller lunges, hver gang du går på toilettet. Eller måske skal du lave ti armbøjninger (evt. op ad en stol), hver gang du henter en kop kaffe på kontoret. Du vil blive overrasket over, hvor meget træning du får arbejdet ind i hverdagen, uden du overhovedet mærker det eller skal sætte en masse tid af.

3. Drop de daglige vejninger

Du bør droppe de daglige vejninger, hvis du er i gang med at komme i form. Du bliver bare nedtrykt, hvis vægten svinger fra dag til dag. Det er helt naturligt, at vægten har store udsving, når man arbejder på at komme i form. Du har ingen chance for at vide, om det er væskeophobninger eller muskelopbygning, der er den egentlige årsag til en eventuel vægtøgning eller vægtplateau. Så nøjes med at veje dig højst én gang om ugen. Så vil du også bedre kunne se fremskridtene på vægten.

4. Mål dine præstationer

Er du bare typen, der elsker at tracke dine mål, så er der heldigvis andre parametre end vægten, du kan måle på. I stedet for at have vægten i fokus, kan du måle på din træning. Hvordan er dine fremskridt fra uge til uge eller fra måned til måned. Kan du løbe en længere afstand på 20 minutter? Hvor mange armbøjninger kan du klare, inden du syrer helt sammen? Mål dine præstationer. Du vil hurtigt opdage, at din form går i den rigtige retning.